Vrtec Ciciban

Novo mesto

18.11.2017

REPA in TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK - skupina Pikapolonice


V tednu slovenske hrane smo med drugim spoznali tudi repo. Prisluhnili smo zgodbi Repa velikanka, ki smo jo dramsko uprizorili. Z repami smo se igrali in tako pridobili kar nekaj čutnih izkušenj (tip, vid, vonj, okus). Repo smo risali z ogljem in jo oblikovali iz plastelina.

K.G.

preberi več...
18.11.2017

BUČE - skupina Pikapolonice


Kar nekaj dni smo preživeli v družbi buč in jih tako lahko dobro spoznali. Za uvod smo si ogledali lutkovno predstavo Razbita buča, spoznali smo njeno notranjost, semena smo porabili pri likovni dejavnosti, iz njenega mesa pa skuhali bučno juho. Z bučami smo se igrali, plesali, jih prenašali, kotalili, primerjali med sabo po teži, velikosti, barvi in obliki.

K.G.

preberi več...
08.11.2017

Muce-igramo se z lutkami


Otroci so si ogledali predstavo "Pet račk" in se tudi sami preizkusili v igri s senčnimi lutkami. Dneve smo si tudi popestrili s svetlobno kocko.

preberi več...
27.10.2017

Začetki v skupini Polži


V vrtcu smo spoznali veliko novih prijateljev. Skupaj se igramo, pojemo, plešemo, telovadimo in se tolažimo v objemu naših vzgojiteljev.

preberi več...
24.10.2017

Medvedki - JUPI VRTEC JE TU


Otroci iz skupine MEDVEDKI pogumno vstopili v vrtec.

Za nami je mesec september in otroci so že pravi junaki. Spoznali so se med seboj, raziskali vrtec, igralnico - kotičke in nove igrače. Z dobro voljo, plesom in petjem pesmic smo premagali že skoraj vse solzice. Na terasi vrtca smo lovili še zadnje sončne žarke, si ogledali svetlobno kocko, telovadili in v igralnico prinesli pravo botro jesen.

preberi več...