Vrtec Ciciban

Novo mesto

24.07.2018

Julijske poletne dogodivščine v skupini Pikapolonice


V okviru projekta Varno s soncem smo otroke seznanili z dobrimi in slabimi vplivi sonca na življenje živih bitij. Izdelali smo legionarske kape, knjižico o načinih zaščite pred soncem, iz škrobnih valjčkov smo oblikovali sonce,… Obiskali smo otroke iz skupine Polži, kjer smo si ogledali predstavo in zapeli ob spremljavi kitare in cajona. Spoznali smo življenje v morju in na to temo veliko ustvarjali; izdelali smo dekoracijo vrtca (morske živali), si ogledali enciklopedije o morju, oblikovali smo slano testo in vanj dodali prave školjke, izdelali smo didaktično igračo iz plastenk in slamic ter uživali v dopoldnevu Bosih nog naokrog. Naslednji teden se odpravljamo v vrtec Labod novim dogodivščinam na proti.

K.G.

preberi več...
12.06.2018

Zaključek na Livadi - skupina Pikapolonice


Letošnje zaključno srečanje je bilo športno obarvano. Zbrali smo se v dvorani na Livadi, kjer smo se igrali različne gibalne igre, premagovali ovire na poligonu, igrali košarko, peli in plesali ob zvokih Matejeve harmonike. Okrepčali smo se s picami in sadjem ter se posladkali s sladoledom. Srečanje smo zaključili s podelitvijo likovnih map in priznanj Malega sončka ter Malčka bralčka. Druženje je potekalo v prijetnem, sproščenem vzdušju. Družini Zupančič se najlepše zahvaljujemo za organizacijo krasnega zaključka.

K.G.

preberi več...
01.06.2018

Zgodbe pod drevesom


Na lep sončen dan smo se odločili, da prisluhnemo zgodbam nekoliko drugače. Na igrišču smo pod drevo položili odejice in se ulegli. Najprej smo prisluhnili zvokom iz narave nato pa se dogajanju v zgodbi in prav prijetno je bilo, zato zagotovo še ponovimo.

preberi več...
01.06.2018

Predstava Cepetavček


Ogledali smo si gledališko predstavo z naslovom Cepetavček v izvedbi gledališča KU-KUC.

preberi več...
29.05.2018

Zgodbe v maju skupina Medvedki


V skupini Mevedki smo si v mesecu maju ogledali lutkovni predstavi Po medvedovim dežnikom in Zelo lačna gosenica, ki sta jo odigrali vzgoiteljici. Na igrišču pod drevesom pa smo poslušali zgodbo Igraj se z mano.

M.Š.  

preberi več...