Vrtec Ciciban

Novo mesto

22.04.2018

DAN ZEMLJE


Tudi najmlajši v vrtcu Bibe smo petkov dan namenili našemu planetu Zemlji. Obuli smo škornje, v roke prijeli metle, grablje, samookolnice in se lotili urejanja igrišča. Prelopatali smo mivko ter posadili sončnice. Po opravljenem delu je sledila vesela igra na urejenem igrišču.

preberi več...
05.04.2018

Gledališka predstava Indijančica Oranžni žarek


Ogledali smo si 2.gledališko predstavo z naslovom Indijančiča Oranžni žarek. Nežna glasbena predstava govori o prijateljstvu, preprostosti in povezanosti z naravo. Otroci so vključeni v dogajanje in lahko aktivno sodelujejo v predstavi. Z elementi pravljične joge, zvoki narave in indijansko glasbo poboža vsa naša čutila.

K.G.

preberi več...
02.04.2018

Tematika dom in družina - skupina Pikapolonice


V marcu, mesecu družine, smo posvetili pozornost našim družinam. Kdo so člani družine in njihova vloga, kje bivamo, kakšne so naše zadolžitve doma,...? V vrtec smo prinesli družinske fotografije, ki smo jih okvirili v obliko okna in tako je nastala večdružniska hiška. Otroci so radi pokukali skozi svoje okno in pripovedovali o svoji družini. Imeli smo čistilno akcijo v naši igralnici in tako z mokrimi krpami očistili vso pohištvo. Spoznali smo ples Peričice in se kasneje preizkusili v pranju perila, obešanju in likanju. Dojenčki so tudi del družine, zato na njih nismo pozabili. Ko so bili lačni smo jih nahranili, jih previli, okopali in peljali na sprehod v vozičkih. Ne boste verjeli, tudi kuhali smo in to nekaj slastnega - puding. Mmmmm, kako je bil dober. Pri zajtrku smo si sami olupili jajčka in tako razvijali fino motoriko. Naše mamice so praznovale materinski dan, zato smo jim izdelali voščilnice. V marcu pa je v deželo prišla tudi pomlad, ki smo se jo zelo razveselili. Takoj smo odšli na sprehod, kjer smo jo iskali in tudi našli. Videli smo ogromno zvončkov, trobentic, polžkov, slišali smo petje ptic, tudi čebelnjak s čebelicami smo videli. Vse to smo po sprehodu v vrtcu narisali in pobarvali. O, kako je lepa ta naša pomlad.

K.G.

preberi več...
27.03.2018

Gibalno popoldne v Bibah


V marcu smo imeli družinsko popoldne, ki je bilo gibalno obarvano. Izvedli smo ga na nivoju enote in sicer tako, da smo v vsaki igralnici pripravili različne gibalne dejavnosti. Otroci so ob prihodu prejeli knjižice, v katerih so zbirali štampiljke, ki so jih dobili v vsaki igralnici po opravljeni nalogi. Plezali smo skozi pajkovo mrežo, metali žoge na koš in jih brcali v gol, razvijali ravnotežje po različnih poteh, se dričali po toboganu, premagovali ovire sestavljene iz blazin in palic, hodili po čutni poti,... Na koncu smo se zasluženo okrepčali s sadno malico in pijačo.

preberi več...
12.03.2018

Zima v skupini Pikapolonice


Februarja nas je obiskala prava zima. Nasula nam je ogromno snega, s katerim smo se igrali na različne načine. Prvič smo se srečali z barvanjem snega in bili nad tem navdušeni. Najprej smo ga barvali s kapalkami nato še s čopiči. Pa naj še kdo reče, da je sneg samo bel. Ker je bilo zunaj zelo mrzlo, smo se pogovarjali tudi o zimskih oblačilih, igrali smo se igre na temo oblačil: Poišči par rokavic, Zabavno oblačenje, Obleci medvedka,... Perilo smo lahko prali v pralnem stroju (made by Šmajdek). Tudi na umetnost nismo pozabili; likovno smo ustvarjali z oljnimi voščenkami (risanje snega), plesali smo ples snežink in prepevali pesmi o zimi. Toliko o zimi, zdaj pa nestrpno čakamo na toplo, sončno pomlad.

K.G.

 

preberi več...