Vrtec Ciciban

Novo mesto

16.01.2018

Pokliči 113 in policist na pomoč prihiti


V skupini Račke spoznavamo promet in cestno-prometna pravila. Obiskala sta nas tudi policista, ki sta nas podučila o pravilnem obnašanju v prometu, nam predstavila delo policista, za konec pa smo se skupaj sprehodili do policijskega vozila.

preberi več...
08.12.2017

Račke, Miške: Druženje ob smrečici


Otroci iz skupine Miške in Račke smo že praznično razpoloženi. Preživeli smo prijetno dopoldne. Postavili smo smrečico, jo družno okrasili, nato pa smo ob soju lučk poslušali zgodbico Božič tečnega jazbeca.

preberi več...
05.12.2017

Račke: Prihaja zima in bacili...


... čaj z limono bomo pili...
In smo ga res. Spoznali smo pesmico o čajniku, ob njej zaplesali in se naučili tudi deklamacijo. Nato smo po navodilih deklamacije skuhali zeliščni čaj, ga obogatili z limono in medom. Mmmm, kako je bil dober. 

preberi več...
17.11.2017

Kako ostati zdrav?


V skupini Račke spoznavamo, kako ostanemo zdravi tudi v hladnih jesenskih in zimskih dneh. Obiskala nas je zdravstvena asistentka, ki nam je predstavila načela zdrave hrane in prehrambeno piramido. Živila smo nato razdelili po skupinah. Znanje, ki smo ga pridobili, smo utrdili tudi s sprehodom do bližnje trgovine, kjer smo prijaznim trgovkam pojasnili, kaj sodi med zdravo in nezdravo hrano. Nato smo od doma prinesli prazno embalaža in Trgovina pri mami raci je oživela. Med nakupovanjem je obratovala tudi zdravniška ordinacija, kjer smo pozdravili vse otroke, ki so jih napadli bacili.

preberi več...
07.11.2017

Piščanci- gasilci


Ker je mesec oktober mesec požarne varnosti smo se odpravili v Gasilsko reševalni center Novo mesto, kjer so nam prijazni gasilci razkazali gasilsko opremo, vozila in kaj gasilci počnejo. Bilo je zabavno in poučno.

preberi več...