Vrtec Ciciban

Novo mesto

06.07.2017

VODNI KOTIČKI V VRTCU LABOD


Tudi takole si v vrtcu Labod poizkušamo olajšati vroče dni.

preberi več...
23.06.2017

Zaključni izlet skupin Žogice in Ribice


Otroci, starši in vzgojiteljice skupin Žogice in Ribice smo se skozi celo leto družili - tako pri sprejemanju otrok, oddajanju, kot tudi pri popoldanskih srečanjih.

Naše zadnje srečanje v tem šolskem letu pa je bilo prav posebno - izlet z vlakom v Trebnje, pohod do Jurčkovega gozda, druženje na igralih in ob sladoledu ter povratek nazaj v Novo mesto.

Bilo nam je prav lepo!

preberi več...
22.06.2017

Varno s soncem - skupina Piščančki


V teh vročih dneh smo začeli s projektom Varno s soncem, kjer otroke osveščamo o škodljivosti prekomernega izpostavljanja sončnim žarkom. Otroke sezanjamo s preventivnimi ukrepi in jih dosledno tudi izvajamo. Otroci v vrtec prinašajo klobučke, ki jih večkrat uporabimo tudi za igro v kotičkih. Izdelali smo knjižico Varno  soncem in peščeno sliko. Nismo pa pozabili na igro v vodnih kotičkih, ki otroke neizmerno razveseljuje. 

 

K.G. 

preberi več...
22.06.2017

Življenje na travniku - skupina Piščančki


Podali smo se v travniški svet, svet cvetlic in žuželk. Nabrali smo šopek cvetlic in jih po opazovanju risali. Na travniku smo z lupami iskali žuželke ter jih lovili v lončke, kjer smo si jih lahko natančneje ogledali. Ustvarjali smo v gibu in tako zaplesali ples žuželk. Spoznali smo tudi simetrijo metulja in pikapolonice.

 

K.G.

preberi več...
02.06.2017

OBISK PRVOŠOLČKOV OŠ CENTER - enota LABOD


V torek so predšolski otroci iz enote Labod na obisk povabili prvošolčke iz osnovne šole Center. Na vrtčevskem igrišču smo jim pripravili Miniolimpijado. Otroci so se lahko preizkusili v gibalnih dejavnostih, kot so: hoja po gredi, met žogice in balinčkov, skok v daljino, spust po toboganu, plezanje po igralih, skakanje v žakljih, trinogi sprehod s prijateljem in še in še. Naši predšolski otroci so pomagali pri deljenju štampiljk pri posamezni dejavnosti. Ko so otroci opravili vse dejavnosti, smo jim podelili čisto prave medalje ter skupaj še zaplesali. Preden so se prvošolčki poslovili so se z vrtčevskimi otroci še poigrali na igralih.

preberi več...