Vrtec Ciciban

Novo mesto

07.11.2017

Piščanci- gasilci


Ker je mesec oktober mesec požarne varnosti smo se odpravili v Gasilsko reševalni center Novo mesto, kjer so nam prijazni gasilci razkazali gasilsko opremo, vozila in kaj gasilci počnejo. Bilo je zabavno in poučno.

preberi več...
07.11.2017

Piščanci- simbioza giba- druženje treh generacij


Otroci iz skupin Metulji, Mišk in Piščanci smo se v dopoldanskem času skupaj s starši ter babicami in dedki odpravili na pohod v Kosovo dolino. Opazovali smo spremembe v naravi, nabirali jesenske plodove, med potjo zapeli tudi nekaj pesmic. Tekom naše poti smo na razglednih točkah opazovali slikovito pokrajino Novega mesta

preberi več...
07.11.2017

Piščanci - barve jeseni


Otroci iz skupine Piščanci smo spoznavali in poimenovali jesenske plodove ter likovno ustvarjali.

preberi več...
30.10.2017

SKUPINA ŽOGICE


Takole so morda bodoči gasilci spoznavali poklic gasilca.

preberi več...
18.10.2017

Račke pri gasilcih


V sklopu meseca požarne varnosti smo si otroci iz skupine Račk ogledali gasilsko postajo. Gasilci so nam prijazno razkazali gasilsko opremo, gasilska prevozna sredstva, za povrh pa se je gasilec Simon spustil po gasilskem drogu in nam prikazal, kako so gasilci urni, ko se oglasi sirena. Tudi sami smo preizkusili pršilno cev. Za konec pa smo si ogledali tudi preizkus kandidatov za gasilce. Biti morajo res izurjeni. Nato smo se poslovili in obljubili, da še pridemo.

preberi več...