Vrtec Ciciban

Novo mesto

10.08.2018

POLETJE V LABODU


Vroče poletje za nas ni ovira.

Otroci so pridno pomagali pospravljati pesek in mivko na igrišču,

nato pa uživali v igri z vodo.

preberi več...
20.06.2018

Labodki: družabno na prostem


Labodki smo zadnji pomladni dan izkoristili za družbo na prostem in pozdravili poletje kot se spodobi. Zbrali smo se na našem igrišču. Potem je Mirjana dala znak in po igrišču je zadonela naša himna. Naše glasove je spremljal David s harmoniko.  Nato smo družno zapeli naše najbolj priljubljene pesmi. "Maldi maturanti" so se od vrrtca poslovili s svojo točko. Po plesu pa smo se posladkali s sladoledom.

preberi več...
13.06.2018

Račke: na obisku pri frizerju


Oskarjev očka nas je prijazno povabil na obisk v svoj salon. In smo šli. Ob ograji vrtca smo se povzpeli do kužnega znamenja, nato pa smo mo med vrtovi mahnili proti Mestnim njivam.
Opazovali smo cvetje ob poti, poslušali brnenje čebel v lipah in metulje, ki so letali od cveta do cveta. Na poti smo srečali tudi poštarja na električnem štirikolesniku in si ga dobro ogledali.
Pri Oskarjevem očku smo opazovali, kako se striže, spoznali vse njegove pripomočke, najbolj pogumni pa smo splezali na frizerski stol, kjer smo se prepustili urejanju pričeske. Po malici smo se poslovili in se napotili proti vrtcu. 

preberi več...
08.06.2018

PROJEKT TURIZEM IN VRTEC, Skupina Ježi in Polži


Otroci iz skupine Ježi in Polži smo sodelovali v projektu Turizem in vrtec. Preko različnih aktivnosti smo spoznavali Novo mesto. Pekli smo rudolfove piškote, risali Novo mesto s svinčnikom, obiskali Dolenjski muzej in videli situle. Ustvarjali smo z glino ter izdelali svoje situle.

preberi več...
08.06.2018

ZAJCI IN PIKAPOLONE-GRAD SEVNICA


OBISK GRADU SEVNICA

V sklopu projekta Turizem in vrtec so se otroci iz skupin Pikapolonice in Zajčki preko različnih dejavnosti seznanjali z življenjem na gradovih nekoč ter spoznavali pomen gradov za današnji čas. Gradove so gradili iz odpadnih materialov in jih risali z ogljem.

Projekt smo zaključili z obiskom Sevniškega gradu, kjer smo izvedeli veliko zanimivega in preživeli prijetno dopoldne z grajskimi gospemi in vitezi.

preberi več...