Vrtec Ciciban

Novo mesto

19.09.2017

KAMIŠIBAJ NA DEŽEVEN DAN


Saj ne, da ni prijetno ležati v postelji, kadar dežuje, a, kar je preveč, je preveč! Dežja je zaenkrat dovolj. Tako pravijo tudi bolni otroci. S pravljico Protideževna juha smo si skrajšali dopoldne v bolnišnici. Če z njo ne bomo pregnali dežja, pa smo se odločili, da jo bomo v naslednjih dneh tudi skuhali. Poskusite lahko tudi vi.

preberi več...
20.06.2017

ZAKLJUČEK ŠOL. LETA S KNJIŽNICO MIRANA JARCA


Gospa Nataša je poskrbela za velike in majhne bolnike. Na otrokom prijazen način je mlajšim predstavila Lačno gosenico, Pikijeve skrivalnice, Rdečo kokoško in nekaj zvočnic. Starejši otroci pa so si ogledali Stilski vodnik, Knjigo o nogometu, Veliko knjigo čarobnih trikov, Atlas živali in druge… Bilo je pravljično lepo. Knjižničarka nam je na oddelek prinesla veliko knjig, ki imajo prav poseben vonj, vonj po knjižnici.

Ob pravljični uri so otroške glavice zapolnile prijaznejše misli.

preberi več...
15.06.2017

JUTRO S KAMIŠIBAJ GLEDALIŠČEM


Zajtrk se še dobro ni končal, ko so na Otroški oddelek prihiteli mladi kamišibajkarji iz OŠ Bršljin. S pripovedovanjem šestih pesmi in ene zgodbe so polepšali dan malim bolnikom. Čudovite ilustracije in seveda kamišibajkarji, da jim ni para, so poskrbeli, da je bil bolnišnični dan drugačen.

S tem dejanjem so se veliko naučili tako učenci kot mali bolniki…

preberi več...
07.06.2017

TREBANJSKI MALČKI NA OBISKU


Vzgojiteljice in skupina otrok iz Trebnjega so kar z vlakom prišli na ogled Otroškega oddelka Splošne bolnišnice Novo mesto. Poleg oddelka so si ogledali reševalna vozila in mavčarno, kjer so jim prijazni mavčarji namestili opornico in mavec. Vsak od otrok pa je v svojem nahrbtniku skrival igračo ali knjigo, ki jo je podaril bolnemu otroku. Dokazali so, da imajo veliko srce in posluh do svojih sovrstnikov. Veselje je bilo obojestransko. Obljubili so, da bodo skrbeli za svoje zdravje, jedli veliko zelenjave, pazili nase tudi pri igrah na prostem in vedno kolesarili s čelado na glavi.

Bravo, vrtec iz Trebnjega. Polepšali ste nam dan.

preberi več...
12.05.2017

ZAKLJUČNA PRIREDITEV IN JUBILEJNIH 10 LET S PIKAPOLONICAMI


Deset let je kar dolga doba, ampak minilo je hitro. Po ogledu slikovne kronike, ki jo je pripravila mentorica društva, ga. Mojca Simončič, so se nam spomini vrnili na začetek našega prijetnega druženja in skrbi za male bolnike. Bilo je, kot bi se dogajalo včeraj. Skozi desetletje smo izpeljali veliko delavnic, vse z istim ciljem, dobro počutje bolnih otrok. Vedno nam je uspelo.

Tudi zaključna prireditev za ta jubilej bo ostala nepozabna za nas, ki smo ves ta čas sodelovali z njimi, kot za male bolnike, ki smo jih pogostili s sadno solato in tortico.

Pa še nekaj…dobro poglejte fotografije (na uho: harmonika, petje in ples) Kot se spodobi za takšen jubilej!

HVALA DRUŠTVU PIKAPOPOLONICE IN NJIHOVI MENTORICI.

preberi več...