Vrtec Ciciban

Novo mesto

17.11.2017

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK NA OTROŠKEM ODDELKU


Da bi bili bolni otroci prikrajšani, to pa ne gre. V pričakovanju tradicionalnega slovenskega zajtrka smo pekli. Odločili smo se za kruh, belega in ajdovega z orehi in s semeni. Bila sta zelo zelo dišeča in dobra, z maslom in medom pa že prava poslastica.

preberi več...
16.10.2017

JUTRO S KNJIŽNICO MIRANA JARCA


Že pri zajtrku nas je razveselila ga. Helena iz knjižnice Mirana Jarca. Ob zajtrku je z bolnimi otroki prijetno pokramljala, potem pa Kamišibaj in pravljica Zrcalce. S svojim strokovnim in doživetim pripovedovanjem je otroke popolnoma očarala in ob koncu so otroci v en glas povedali, da je bilo super.

Pogledali in prebrali pa smo še Velikansko knjigo o velikanih, Slikovni atlas sveta, Kaj se mota v moji glavi in se preizkusili z Umskimi izzivi.

Tako je minil dan, ki si ga bodo otroci zapomnili kot lep dogodek v bolnišnici.

preberi več...
09.10.2017

PIKAPOLONICE NA OTROŠKEM ODDELKU


Tokrat so dijakinje SZŠ – Društva prostovoljk Pikapolonice bolnim otrokom polepšale dan. Poleg ustvarjalnic so otroke razveselile tudi z glasbo. Zaigrale so na flavto in klarinet in seveda otrokom povedale vse o teh zanimivih instrumentih ter kako je v glasbeni šoli, pa tudi o igranju z velikim orkestrom. Pripovedovanje je bilo tako zanimivo, da so marsikoga navdušile za igranje za instrument. Nekateri celo zaplesali…

preberi več...
04.10.2017

Šentjernejski petelin in Društvo kmečkih žena Šentjernej pri malih bolnikih


Ob Tednu otroka so v bolnišničnem vrtcu in šoli za prav poseben dan tokrat poskrbeli Šentjernejčani. Obiskale so nas gospe iz Društva kmečkih žena in otroke podučile o pripravi slastnih rogljičkov . Po njunih navodilih so otroci gnetli, oblikovali in pekli. Z velikim užitkom in slastjo so rogljičke tudi pojedli. Prava atrakcija za vse prisotne pa je bil nihče drug kot šentjernejski petelin. Lep kot vedno se je sprehodil po oddelku in žel občudovanja od majhnih in velikih. Gostom se iskreno zahvaljujemo, da so si vzeli čas, dobro voljo in tako bolnim otrokom izkazali naklonjenost. Ustvarili so nepozaben dan.

preberi več...
03.10.2017

ŠOLA ZA STARŠE


V sklopu Tedna otroka in Tedna dojenja je predstojnica Otroškega oddelka dr. Tatjana Pavlin za starše bolnih otrok pripravila Šolo za starše. Predavanje je zajemalo veliko zanimivih informacij o vseh pomembnih mejnikih v razvoju otroka, pomembnosti dojenja, negi ob bolezni otroka in na sploh o vlogi in pomenu družine, v kateri otrok odrašča.

preberi več...