Vrtec Ciciban

Novo mesto

« Nazaj

DOBRODOŠLI PRI NAS…

30.08.2017

...v Vrtcu Ciciban Novo mesto, ki deluje na osmih lokacijah: CICIBAN in MEHURČKI na Ragovski, LABOD in BIBE na Seidlovi, KEKEC na Smrečnikovi, MARJETICA na Lešnici, NAJDIHOJCA na Malem Slatniku in PALČEK v bolnišnici.


Nekatere naše enote so namenjene izključno najmlajšim otrokom do tretjega leta starosti. Kasneje pa se pridružijo starejšim otrokom v drugih enotah. Smo edini vrtec v Novem mestu, ki omogoča bivanje v vrtcu v tedensko izmenskem in popoldanskem oddelku. Naša vzgojiteljica pa je dnevno prisotna tudi v bolnišnici Novo mesto, kjer imamo na otroškem oddelku urejeno igralnico za male bolnike.


Ob izvajanju dejavnosti javno veljavnega programa Kurikuluma za vrtce si prizadevamo dnevno ustvarjati spodbudno učno okolje ter slediti otrokovim potrebam, sposobnostim in interesom. Zavedamo se velikega pomena vloge odraslih pri otrokovem razvoju in napredku. Odrasli v vrtcu, starši in ostali smo otrokom zgled, ki je največji vzgojitelj. S kakovostnim sodelovanjem veliko prispevamo k ustreznemu dopolnjevanju družinske vzgoje in vam pomagamo pri skrbi za vzgojo, varstvo in izobraževanje vašega otroka. Želimo si, da zrastejo v samostojne, ustvarjalne in zadovoljne ljudi.


Trudimo se čim več časa preživeti v zunanjih prostorih vrtca in v naravi. Prav zunanje okolje je naravna, nepogrešljiva učilnica za naše malčke in narava nam vrača vse kar ji damo. Želimo biti vrtec, ki deluje po načelih ekologije in vrednotah spoštovanja, sprejemanja, poštenja in odgovornosti. Verjamem, da se nam boste pri vsem tem z veseljem pridružili.


Skupaj s sodelavci smo odličen tim, ki se bo trudil dnevno kar najbolje poskrbeti za najdražje kar nam zaupate – vaše otroke.


Zato še enkrat: DOBRODOŠLI PRI NAS!


Ravnateljica Jožica Zec