Vrtec Ciciban

Novo mesto

« Nazaj

Nekaj prenov za boljše pogoje bivanja

05.12.2017

To leto so v Vrtcu Ciciban Novo mesto zaznamovale prenove nekaterih naših enot. Prostorski pogoji, ki prispevajo k boljšim pogojem za bivanje in s tem k boljšemu počutju tako otrok kot zaposlenih, so pomembni, zato smo zadovoljni poročali o pridobitvah tudi v Glasilu Mestne občine Novo mesto, ki je izšlo v teh dneh.

VRTEC LABOD V ENERGETSKI PRENOVI

V vrtcu Labod se zaključuje energetska prenova objekta. Na vrtcu so zamenjali okna, naredili izolacijsko fasado in preuredili ogrevanje na varčnejši način. Skratka - cel vrtec Labod je zdaj prijazneši do okolja. Pozno jeseni so se dela zaključila, uredili smo še okolico vrtca in poskrbeli za drobne detajle, ki so podobi vrtca dodali piko na i. Vsi smo veseli prenove objekta. Otroci pa so povedali, da je naš vrtec zdaj zelo lep.

VEČ PROSTORA ZA VRTEC KEKEC

V vrtcu Kekec smo se z novim šolskim letom razveselili povečane igralnice. Tako smo lahko v vrtec sprejeli večje število otrok. V vse igralnice smo dobili umivalnike in na novo položene talne obloge. Zelo smo se razveselili tudi notranjega prehoda v dvorano - večnamenski prostor, ki ga delimo z društvi v Krajevni skupnosti Kandija-Grm. Ob tem je bil vrtec deležen tudi delne energetske sanacije, s tem pa bomo prijaznejši do okolja in varčnejši.

NOVE TALNE OBLOGE ZA MEHURČKE

V enoti Mehurčki se v letošnjem šolskem letu lahko pohvalimo z novimi talnimi oblogami v obeh igralnicah. Igralnici sta sedaj svetlejši, otroci pa imajo več možnosti za igro na tleh. Naše igrišče pa je postalo bogatejše za novo hišico s toboganom, po katerem se otroci zelo radi spuščajo in s tem razvijajo svoje gibalne spretnosti.