• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Spoštovani starši, dragi otroci in ostali obiskovalci našega vrtca,

dobrodošli v Vrtcu Ciciban Novo mesto!

Naš vrtec ima otrokom in staršem prijazne hiške. S septembrom bo v njih poleg že znanih otroških obrazkov vstopilo še sto trideset novinčkov. Veselimo se vsakega posebej, vsak dan znova, saj malčki prihajajo v vrtec tudi tekom leta, v medletne oddelke.

Prvi dnevi so v naših vrtcih živahni, včasih malo glasni, a kmalu se med otroki in vzgojiteljicami stke nit povezanosti in takrat zavlada prijetno vzdušje znotraj vsakega oddelka posebej.

…………vrtec gre po gozdni poti…………

Izhodišče dela v našem vrtcu je zavedanje, da je otrokov pogled in doživljanje vsega, kar nas obdaja, v veliki meri odvisno od prvih vzorcev in izkušenj z naravo in v naravi, ki mu jih posredujemo mi, odrasli, tako starši kot vzgojitelji. V vrtcu z rednimi načrtovanimi dejavnostmi v gozdu, ali na drugih zelenih, naravnih površinah pri otrocih razvijamo zdrav odnos do narave, omogočimo, da naravo začutijo z vsemi čutili, so radovedni, raziskujejo, razvijajo gibalne spretnosti, poglabljajo socialne vezi…

Zadovoljstvo in napredek otrok je ob takšnih dejavnostih izjemen, zato bo naše delo  še naprej usmerjeno v načrtovane, vodene in spontane dejavnosti v gozdu ter drugih naravnih okoljih in zato je naš vrtec tudi gozdni vrtec.

Dobrodošli pri nas, kjer boste spoznali pestrost našega vzgojno izobraževalnega dela z otroki, kjer pojemo, plešemo, se igramo, vriskamo, jočemo, rišemo, skačemo, ustvarjamo in še in še, saj:  

»Naš vrtec ne vpraša Kdo si? in Kaj si?, zapelje z vlakom prav vse, Velike in Majhne ljudi.

Naši koraki so majhni koraki, a so za velike reči, so za srečne otroke, ki zrastejo v

zadovoljne ljudi.«

 

Dobrodošli pri Cicibanih!

Ravnateljica
Jožica Zec