• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Bibe


V mesecu novembru smo se podali v brlog, kjer smo spoznavali medveda in njegovo življenje. Ogledali smo si nekaj videoposnetkov in se nasmejali ob gledanju igrivih malih medvedkov. V vrtec smo prinesli plišaste medvedke, ki so nam popestrili dejavnosti ter se po napornem dnevu ulegli z nami na ležalnike in zasmrčali. 

Medvedke smo skrivali v igralnici, jih iskali in ob tem prepevali novo pesem Iščemo medvedka. Vzgojitelja sta zaigrala lutkovno predstavo Zlatolaska in trije medvedi, nato pa smo sami poskusili animirati lutke. Spoznali smo novo gibalno igro Stari medo, od zvokih bobna smo delali velike in majhne korake ter jih šteli. Medveda Brundača smo sestavili iz delov v celoto, kar ni bilo najbolj enostavno. Medvedki so se nam pridružili tudi na poligonih, kjer smo skupaj premagovali različne ovire in se pri tem prav zabavali.

Dobili smo nekaj novih igrač, med katerimi je najbolj priljubljen šotor, v katerega se radi skrijemo.

Na igrišču smo se dnevno igrali z odpadlim listjem, ga prevažali v samokolnicah, se vanj zakopali, ga metali v zrak in z njim pripravili medvedkom mehko ležišče. Listki Trepetavčki so odpotovali in v deželo prihaja zima, ki se je že veselimo.

K.G.


Za pregled slik se morate prijaviti.