• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Podati roko, ko nekdo ne more sam čez cesto; ponuditi jabolko in zaželeti zdravja; telovaditi in se veseliti ob drobnih dejanjih, ki nosijo veselje in prebudijo radost. Učiti otroke, kako osrečevati z drobnimi dejanji. Ideja o dobrem delu za sočloveka je prišla iz strani Rdečega Križa Novo mesto, kjer so izpeljali natečaj Nisi sam- slika drobne pozornosti, pridružili smo se jim v veselem decembru z pobarvankami in dobrimi željami. Skupaj smo zbrali 123 pisem, ki so jih prejeli starostniki.

Ko gre vrtčevsko leto h koncu in se bliža poletje, pa je čas, ko se ozremo nazaj. V enoti Labod smo pripravili prireditev, kjer smo mentorji in skupine prejeli zahvale, otroci pa so dali temu srečanju poseben pečat s prepevanjem in deklamiranjem. Slišalo se je: "Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog..." Pa spet na drugem koncu:" Kuha, kuha, kuhala, kuhala je babica..." Dogodka so se udeležili tudi otroci iz enote Kekec in Ciciban, ki so prišli peš in se veselili skupaj z otroci iz enote Labod.

Vrtec Ciciban ima vizijo, v kateri najdemo tudi ta verz
:"Naši koraki so majhni koraki, a so za velike reči..." In velika reč je, ko otroku pokažemo, kako skupaj ustvarjamo boljši jutri. 

A. J.