• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Spoštovani starši,

skladno z napovedjo Vlade RS zaradi razglasitve epidemije izbruha koronavirusa v Republiki Sloveniji je v obdobju od 16.03.2020 do 29.3.2020 prepovedano delovanje vseh vrtcev in opravljanje varstva predšolskih otrok na domu.

Zagotovljeno bo NUJNO VARSTVO, in sicer SAMO za otroke, katerih starši bodo morali še naprej opravljati svoje delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. Nujni primeri poklicev so določeni na podlagi okrožnice MIZŠ, in sicer za zaposlene v: - zdravstvu, policiji, vojski, gasilski službi,zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih, službe energetike in službah civilne zaščite in drugih službah, ki so pomembne za delovanje družbe in države v izrednih razmerah.

Nujno varstvo se izkazuje s pisno izjavo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne - nujnih del…), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

Od ponedeljka, 16.03.2020, dalje bo za nujne primere odprt Vrtec Pedenjped Novo mesto, na Šegovi ulici 22 (enota Pedenjped), od 5.30 do 16.30 ure. Dežurni telefon za nujne informacije: 040/619-157.

Sprejemali bomo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca.

Da bomo IZREDNO DEŽURSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e – naslov jozica.zec@ciciban-nm.si, do nedelje, 15.03.2020, do 10.ure (ime priimek otroka, starost, enota vrtca, tel.št. staršev, posebnosti otroka).

Brez potrdila/izjave delodajalca otroka v vrtec NE bomo sprejeli. Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.

V dežurnem vrtcu bomo uvedli poostreno higieno ter poseben protokol prihoda in odhoda otrok ter odraslih. Prosimo, da upoštevate naša navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah.

O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali preko naše spletne strani www.ciciban-nm.si.

HVALA ZA RAZUMEVANJE, SREČNO IN ZDRAVO!

Ravnateljica:
Jožefa Zec