• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto
Radio Vrtec oddaja z obnovljeno opremo

Radio Vrtec, ki deluje v enoti Labod, se je prvič oglasil 1. marca 1999 in od takrat otroci skupaj z vzgojiteljicami in vzgojitelji ustvarjajo mini radijske oddaje. Ja, prav ste prebrali. Tudi v vrtcu imamo radijski studio. V njem se otroci srečujejo z osnovno radijsko opremo, preizkušajo se v najrazličnejših vlogah kot napovedovalci, pevci, novinarji. Vseh dvanajst igralnic ter hodniki so opremljeni z ozvočenjem in tako vsi lahko poslušajo otroške radijske oddaje.

Oddaje ustvarjajo skupine starejših otrok enkrat tedensko, celo šolsko leto, sama vsebina pa se spreminja glede na trenutne zanimive dogodke in teme. Pojejo pesmice, pripovedujejo uganke in  deklamacije, napovedujejo prihajajoče dogodke kot so gledališke predstave, obisk delavnic v muzeju, gledališke predstave, kulturne prireditve ob bližajočih se praznikih, obisk različnih ustanov (knjižnica, gasilska postaja, veterinarska ambulanta, zdravstveni dom ...), raznovrstne delavnice znotraj vrtca med oddelki, voščilo ob rojstnem dnevu otroka, intervjuji med otroki o doživetem dogodku, glasbene želje otrok itd. Seznanijo se tudi s strukturo oddaje v smislu uvodnega pozdrava, vsebino in z zaključkom. 

Letos je minilo že polnih 21 let odkar oddaja Radio Vrtec, oprema je bila res že zelo zastarela in je onemogočala kakovosten prenos zvoka. S pomočjo naši sponzorjev in donatorjev: Krke d.d. Novo mesto, Adrie Mobil, Krik Aksuma in podjetja Espri smo obnovili dotrajano opremo. Zamenjali smo vse zvočnike in stikala za glasnost ter oboje na novo napeljali še v igralnico, ki tega prej še ni imela. V samem studiu pa smo zamenjali tudi ojačevalec in mikrofon. Veseli smo, da so naši sponzorji in donatorji prepoznali vsebine, ki bogatijo kakovost našega dela.

Zdaj bomo lahko snovali tedenske radijske oddaje s kakovostnim zvokom, ki jih bodo vsi ostali otroci, zaposleni in obiskovalci
vrtca Labod zato še raje poslušali.

Novica na Radiu Krka: https://radiokrka.si/clanek/novice/videofoto-tudi-otroci-iz-vrtca-imajo-svoj-radio-763190 

Vrtec Ciciban