• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Labod


Letošnje leto so nam virusi odnesli prenekateri pohod. Tako smo večinoma odkrivali griče Novega mesta. Tik pred poletjem pa nam je uspelo. Ob upoštevanju vseh predpisov smo se z avtobusom odpravili do vznožja Trške gore.

Med potjo smo opazovali metulje,  poiskali zidanico, v kateri je nastala Kekčeva pesem in uživali v razgledu na Gorjance, reko Krko, Novo mesto in Kočevski Rog. Na vrhu Trške gore nas je z zvonenjem pozdravila cerkvica in 400-letne lipe.

V njihovi senci smo pomalicali in izvedeli, da se ne smemo skrivati v njihovih votlih deblih, saj tako uničujemo njihove korenine. Po malici smo se ob spomeniku Lojzeta Slaka spomnili na tradicionalni slovenski zajtrk in zapeli njegovega Čebelarja. Nato smo se podali do princesine klop'ce, kjer se nam je odprl pogled na kotlino, v kateri domuje naše Novo mesto.

Ob povratku smo se ustavili pri sodu, kjer je vpisna knjiga in ponosno požigosali naše knjižice cicibana planinca s čisto pravo planinsko štampiljko. Med spustom v dolino smo prepevali pesmice in poželi pohvale domačinov, ki so ob poti urejali svoje vinograde. Na Sevnem smo počakali na avtobus in se vrnili v vrtec, kjer nas je že čakalo kosilo. 


Za pregled slik se morate prijaviti.