• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da se je skladno z Zakonom o spremembah in dopolnitvi Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev za pravico do znižanega plačila vrtca od 1.12.2018 uvedlo mesečno avtomatično podaljševanje pravice. Navedeno pomeni, da se vloge za podaljševanje pravic do znižanega plačila vrtca, če ste upravičenec do pravice in jo želite podaljšati, od 1. decembra 2018 dalje ne vlagajo, saj bodo centri za socialno delo po uradni dolžnosti odločili o nadaljnji upravičenosti do pravice, je zapisano na spletni strani ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Če pa za pravico do znižanega plačila vrtca prosite prvič, je še vedno treba vložiti vlogo. Podaljševanje pravice do znižanega plačila vrtca po uradni dolžnosti s strani centrov za socialno delo velja namreč samo za priznane pravice do znižanega plačila vrtca.

Starši, ki uveljavljate znižanje plačila vrtca zaradi stanovanjskega kredita, pa si ob izteku odločbe za znižano plačilo vrtca še vedno podaljšate to pravico s predložitvijo dveh dokumentov v računovodstvo vrtca - izjava za uveljavljanje znižanja in potrdilo banke, da kredit redno odplačujete. Da ne pride do prekinitve te pravice, prinesite navedene dokumente pravočasno - v mesecu, ko se vam izteče stara odločba za znižano plačilo vrtca.