• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Joga smeha - skupina Veverice

20.06.2021

Joga smeha, skupinska sprostitvena vadba, ki vključuje gibalne igre s smehom brez razloga. Z otroško igrivostjo se narejen smeh spremeni v resničen smeh. Elementi dihalnih vaj in zvok gonga teh himalajskih posod sprostijo telo.

Preberi več

Tek solidarnosti - skupina Muce

11.06.2021

Ciciban

Tudi otroci iz skupine Muce smo se pripravili za tek podnebne solidarnosti. Za začetek smo si ogledali kratek film o namenu teka solidarnosti. Nato so si otroci pripravili štartne številke, katere smo nalepili na majico ter na njih zbirali štempiljke za vsak pretečen krog. S skupnimi močmi nam je uspelo preteči kar 30 kmin 600 m. Obiskali so nas tudi novinarji, katerim smo z veseljem pomagali z našimi odgovori. Čestitke prav vsem 

Preberi več

Skupina Zajci - Dolenjski muzej

06.06.2021

Otroci iz skupine Zajci smo obiskali Dolenjski muzej. Ogledali smo si stalno razstavo na temo medičarstva in ustvarjali z muzejsko pedagoginjo. Naši izdelki bodo del razstave ob slovenskem državnem prazniku.

 

M.R.

Preberi več

Malo drugačni dnevi - skupina Ribe

04.06.2021

Ciciban

Otroci iz skupine Ribice smo obiskali muzej, kjer smo spoznavali zgodovino in arheološke podobe Dolenjske. 

Imeli smo tudi poseben dan, ker smo se vozili s skiroji, poganjalci in kolesi. Bilo je zabavno.

Preberi več

Igre brez meja - skupina Muce

03.06.2021

Ciciban

V skupini Muce smo izkoristili še en prekrasen dan za šport in veselje. Imeli smo igre brez meja, na katerih smo se preizkusili v različnih nalogah. Vse smo izvrstno izpeljali in se ob tem neizmerno zabavali. Nekaj utrinkov ...

Preberi več

CICIDAN- skupina Veverice

31.05.2021

Ciciban

Ob cicidnevu smo v gozdu Ragov log sledili gibalnim nalogam, jih uspešno premagali in na koncu našli zaklad. V vrtcu so se poveselili in dobili priznanje.

Preberi več

CICIDAN - SKUPINA ZAJCI

19.05.2021

ciciban

Skupina Zajci je praznovala cicidan na svetovni dan gibanja, 10.maja in sicer smo se odpravili v mestni gozd Ragov log, kjer smo z zabavnimi gibalnimi nalogami preverjali svojo vzdržljivost, spretnost, moč in tudi pogum.

Lepo smo se imeli

M.R.

Preberi več

Cicidan - Ribe

13.05.2021

Ciciban

Utrinki iz Cicidneva...

Preberi več

Lutke - skupina Ribe

26.04.2021

Ciciban

V mesecu aprilu smo v skupini Ribe spoznavali lutke. Uprizorili smo lutkovno predstavo Mojca Pokrajculja ter Cipek in Capek. Lutke so imeli otroci ves čas na razpolago tudi za domišlijsko igro. 

Preberi več

Mali kemiki - skupina Muce

23.04.2021

Ciciban

V skupini muce, smo se odločili, da bomo raziskovali stvari, ki nas zanimajo. Postali smo kemiki. Delali smo najrazličnejše poskuse. Eksperimentirali smo z barvami, toplotnimi obdelavami snovi, mešanjem različnih tekočin,... Vsak poskus smo vestno izvedli in si rezultate pridno beležili. Tako smo si odgovorili na vprašanja, katera so nas zanimala in si pridobili ogromno novih znanj. 

Preberi več