• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

November pri Pikapolonicah

01.12.2021

Ciciban

V novembru smo preganjali bolezen in bacile. Poskrbeli smo za zdravje in boljše počutje. Obiskali smo domovanje čebelic. Čebelice pa so nam pripravile okusen medeni zajtrk.

Malo smo pokukali tudi v svet matematike in preko igre odkrivali barve in števila.

 

N.B.

Preberi več

Turizem in vrtec - Zajček v toplicah

30.11.2021

Ciciban

Rad bi prebival v polževi hiši ali v kraljestvu, kjer rajajo miši. Rad bi se včasih potuhnil kot čriček, dolgo že iščem en takšen kotiček, se s Ferijem Lainščkom strinjamo otroci skupine Zajci, ki v tem času razmišljamo o kotičkih, kjer smo radi in kjer nam je lepo. Ker smo se pridružili vseslovenskemu gibanju Turizem in vrtec na temo Z igro do prvih turističnih korakov, katerega tema je letos voda in zdravilni turizem, smo se spominjali tudi svojih kotičkov ob vodi in o njih pripovedovali tako doživeto, da je o tem nastala cela zgodba. Z glavo in repom in vsem vmes, saj govori o zajčku, ki se mu je zgodila nesreča in je po srečnem nasvetu pametne sove končal v toplicah. Ilustrirali smo jo po delih in jo uprizorili v lesenem gledališču. Naloge smo si pravično razdelili, vsak je opravil, kar je zmogel. Prepričani smo, da so zgodbe lahko tudi zdravilne, saj smo se po tem doživetju vsi počutili tako kot naš glavni junak - zdravi, kar v tem času tudi nekaj šteje.

i.n.

Preberi več

Črke malo drugače - skupina Muce

29.11.2021

Ciciban

V skupini Muce smo se seznanili s črkami. Spoznavali smo jih preko igre na različne načine. Pri tem smo uporabili slano testo, didaktične pripomočke, igrače, kapsule... Nekaj utrinkov.

M.R.P.

Preberi več

Jesen - skupina Ribe

25.11.2021

Ciciban

V mesecu novembru smo se poigrali z naravo. V jesenskem času nam gozd in narava ponujata različne gibalne in ustvarjalne dejavnosti. Tekanje, plezanje iz luknje metanje storžev v dolino, skakanje v kupe listja, obmetavanje z listjem, opazovanje narave, vremena, dreves, izdelovanje mandal iz gozdnih plodov in še in še. 

A.T.

Preberi več

Skupina Veverice - V kotu za omaro, pajek skrit tiči...

21.11.2021

Ciciban

Otroci so spoznavali pajke skozi področje umetnosti. Seznanili so se z osnovnimi značilnostmi pajkov preko video posnetkov, knjig, enciklopedij in opazovanja pravih pajkov skozi lupo. Likovno umetnost so izražali z risanjem (svinčnik, oglje), ustvarjanjem z jesenskim materialom. Izredno zanimivo je bilo plesno ustvarjanje, kjer so otroci skupinsko plesno ustvarjali. Otroci so razvijali prostorsko orientacijo pletenja pajkove mreze in posnemanje pajka skozi gibanje. Glasbeno ustvarjanje je popestrilo njihovo raziskovanje o pajkih s pesmico o pajku, ki so jo otroci s pomočjo vzgojiteljice sami spesnili.

Preberi več

SKUPINA ZAJCI - ČRKE

11.11.2021

Ciciban

Živijo v knjigah.

Zaradi Trubarja jih poznamo tudi v slovenskem jeziku.

Vsak ima svojo najljubšo.

Z njimi se igramo, jih pišemo, rišemo,pihamo, tiskamo,..

Zlagamo jih v besede.

Besede pa v uganke, kot je ta.

Vse je mogoče za tistega,

ki ČRKE pozna.

 

I.N.

Preberi več

Oktober pri pikapolonicah

09.11.2021

Ciciban

V oktobru smo počeli veliko zanimivih stvari, ampak najlepše nam je bilo, ko so nas obiskali gasilci. Povedali in pokazali so nam ogromno zanimivih stvari. Lahko smo poskusili kako je težka gasilska čelada in slišali kako glasno tuli sirena. 

 

N.B.

Preberi več

September pri pikapolonicah

09.11.2021

Ciciban

Vrtčevsko leto smo začeli zelo aktivno. Ker smo že tako veliki, zmoremo prav že vse. Sploh pa imamo veliko mišic, da smo lahko toliko telovadili in se potepali po gozdu in okolici vrtca. 

 

N.B. 

Preberi več

Mesec oktober v skupini Muce

26.10.2021

Ciciban

V mesecu oktobru smo ustvarjali iz naravnega materiala, se preizkusili v fini motoriki z različnimi nalogami, postali smo pravi kuharji in si skuhali bučno juho, obiskali so nas gasilci in nam predstavili njihovo delo. Bilo je raznoliko in veselo. 

M.R.P

Preberi več

Razgibano potovanje v mesecu oktobru - skupina Ribe

21.10.2021

Ciciban

Otroci iz skupine Ribice smo si v tem mesecu popestrili dneve. Odšli smo v Kulturni center Janeza Trdine in si tam ogldali glasbeno pravljico Ritmično škatlaste pravljice. Obiskali smo tudi club KARATE, kjer smo spoznali delček tega športa. Tudi gasilci so nam predstavili kakšen je njihov poklic...bilo je zanimivo. Na vse to, pa je v igralnice vstopila še botra jesen. 

A.T.

Preberi več