• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

ODGANJAMO ZIMO

05.03.2021

Obiskal nas je trobentar Marko Jenič in nam z igranjem na trobento pomagal pri odganjanju zadnjih koledarskih dni zime. Ob igranju trobente smo prepevali in budili bližnjo naravo. Obljubil je, da nas obišče ponovno, takrat ko se bomo v igranju lahko preizkusili tudi sami. Upoštevali smo navodila in epidemiološke ukrepe.

Preberi več

POLIGON NA IGRIŠČU

03.03.2021

Vrtec Marjetica

Na vrtčevskem igrišču smo postavili poligon in premagovali različne gibalne naloge. 

Preberi več

Sprehod do Otočca

12.01.2021

MARJETICA Ribice

Na čudovit zimski dan smo se sprehodili do naselja Otočec, med sprehodom opazovali kakšna je narava pozimi in se urili v gibalnih spretnostih; teku, kepanju,... 

Preberi več

Decembrske radosti

12.01.2021

Vrtec Marjetica

V vrtcu je manj otrok, a radosti kljub temu ne manjka. Igrali smo se na snegu, spoznavali njegove značilnosti in prednosti; se kepali, naredili snežaka,...Okrasili smo smrečico in igralnico, izdelali voščilnice, okraske. 

Preberi več

Presenečenje pod smrečico

04.01.2021

MARJETICA Ribice in Delfini

Danes nam je dan polepšalo presenečenje pod smrečico. Prejeli smo tekaške smuči in čevlje, s katerimi si bomo popestrili svoje gibalne urice tako v telovadnici, kot na snegu. Slednje še nestrpno pričakujemo...

Preberi več

Prednovoletni čas v Marjetici

04.01.2021

Vrtec Marjetica

Otroci, ki so bili v času nujnega varstva doma, so nam poslali ali pa prinesli v vrtčevski nabiralnik voščila, risbe,...Z veseljem smo jih prebirali in se jih prav zares razveselili. Sami pa smo voščilo izdelali ne samo za prijatelje, temveč tudi za bližnje sosede in jih odnesli v njihove nabiralnike.  

Preberi več

Jesen v gozdu

21.10.2020

MARJETICA Ribice

Sprehodili smo se do bližnjega gozda na Otočcu. Današnje vetrovno vreme je pripomoglo k temu, da smo v gozdu lahko prisluhnili glasnemu šelestenju in občudovali padanje listja z dreves. 

M.Z.

Preberi več

DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

23.09.2020

VRTEC MARJETICA

Na dan slovenskega športa smo dopoldne posvetili gibanju; jutranjem razgibavanju, teku, usvajanju poligona ter pogovoru o pomenu gibanja.

Preberi več

V novem vrtčevskem letu...

02.09.2020

MARJETICA

Prvi dan v vrtcu Marjetica smo namenili spoznavanju vrtca, vzgojiteljic in novih prijateljev. Veliko smo prepevali, se igrali na igrišču in v kotičkih, namenjenih za igro.

Preberi več

90 let predšolske vzgoje

02.03.2020

MARJETICA

Otroci v enoti Marjetica so s skupnimi močmi posadili prav posebno drevo, ki nam je bilo podarjeno z namenom obeležiti 90 let predšolske vzgoje v Novem mestu.  

Spoznali so kako se pripravi zemlja za sadiko ginka, kakšne pripomočke potrebujejo, opazovali so korenine drevesa ter ga na koncu zalili z vrčki vode. 

 

 

Preberi več