• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

90 let predšolske vzgoje

02.03.2020

MARJETICA

Otroci v enoti Marjetica so s skupnimi močmi posadili prav posebno drevo, ki nam je bilo podarjeno z namenom obeležiti 90 let predšolske vzgoje v Novem mestu.  

Spoznali so kako se pripravi zemlja za sadiko ginka, kakšne pripomočke potrebujejo, opazovali so korenine drevesa ter ga na koncu zalili z vrčki vode. 

 

 

Preberi več

Maškare v vrtcu

25.02.2020

MARJETICA

TRALALA, HOPSASA

PUSTNE SMO ŠEME,

TRALALA, HOPSASA

NIČ NISMO LENE.

TRALALA HOPSASA

V KROG SE VRTIMO,

TRALALA HOPSASA

IN SE VESELIMO.

V našem vrtcu smo na pustni torek odganjali zimo z glasnim petjem, norčavim plesom in sprehodom z ropotuljami v okolici vrtca. Na koncu smo se posladkali z dobrotami.

 

 

 

Preberi več

Ura pravljice in silvestrovanje v vrtcu

13.12.2019

MARJETICA

V decembru smo povabili starše na uro pravljice v Knjižnico Mirana Jarca. Preko kamišibaja smo poslušali zgodbo o Helenci in barvi poljubčkov ter poslušali še nekaj zanimivih zgodbic.

S skupino Delfini pa smo izvedli popoldasnko silvestrovanje. Pekli smo čarobne palačinke, slastno pico, imeli smo modno revijo in  slavnostni ples. Kar naenkrat pa smo našli snežne sledi, ki so vodile do smrečice pod katero je bilo presenečenje za otroke.

Preberi več

Juhu, drsanje je tu!

13.12.2019

MARJETICA

Obuli smo se v čiste prave drsalke in se po ledu spretno "lovili". Na začetku smo se ogreli s hojo ob robu drsališča ter se nato počasi razpršili po celotnem drsališču. Naučili smo se pravilnega dvigovanja, zaviranja, drsanja. Za pomoč so nam bili posebni kužki in pingvin.

Preberi več

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

19.11.2019

Marjetica

Otroci so se na tradicionalni zajtrk prav posebno pripravljali. Spoznali so življenje čebel preko video posnetkov, knjig, ustvarjali so čebelnjak, spekli so dišeče žemljice za naše prijatelje iz vrtca Kekec, se seznanili preko glasbil in gibanja s pesmico Čebelica Maja. V petek pa so pri zajtrku okušali slastne dobrote narave.  

Preberi več

Koruza

10.10.2019

Marjetica

Ličkali in ružili smo koruzo in pri tem urili fino motoriko.

Preberi več

Simbioza giba

09.10.2019

Marjetica

Po Machovi poti smo se v spremstvu sonca sprehodili in na pol poti posladkali s pečenim kostanjem.Povabili smo tudi dedke in babice, ter se skupaj družili ob prijetnem ognju. 

Preberi več

Dan odprtih vrat na Bajnofu

09.10.2019

Marjetica

Ogledali smo si kar nekaj domačih živali in se sprehodili skozi medeni vrt. Dijaki pa so nam zaigrali predstavo Kekec.

Preberi več

Plesna urica

09.10.2019

Marjetica

Plesna šola se nam je predstavila na igriv način. Razgibali smo se od glave do peta in pri tem zelo uživali. 

Preberi več

Urimo spretne prstke

02.10.2019

Marjetica

Ob deževnem vremenu smo si v igranici dodobra razmigali naše prstke z različnim materialom. Poprijeli smo tudi za čopič in ustvarjalno naslikali svojega prijatelja, še prej pa prepevali pesem o prijateljstvu. 

Preberi več