• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

JUHU! kako preživljamo poletne dni...

Poletni dnevi v vrtcu potekajo bolj v sproščenem vzdušju. V vročih dneh poskrbimo, da se otroci igrajo z vodo in se ob spontani igri učijo življenjskih stvari. Učimo se o primerni skrbi za naše telo- poudarjamo pomen hidracije, zaščite kože in da otroci nosijo pokrivala, ki dodatno ščitijo pred vročimi sončnimi žarki.

Veliko se pogovarjamo o situacijah, nevarnostih, ki se lahko zgodijo, če pozabimo na » rokavčke«, če še ne znamo plavati. V enoti Labod smo odigrali predstavo, kjer so otroci lahko sodelovali s svojimi idejami k reševanju problema, ko je ena od strokovnih delavk neprevidno skočila v vodo in se začela utapljati. » Na pomoč!!« so poklicali otroci in prihitel je reševalec, ki je na pomoč poklical še bolničarko, skupaj sta oskrbela utopljenko. O dogodku smo se pogovorili.

V nadaljevanju dneva so se otroci igrali z vodo, jo nosili iz točke A do točke B, kjer so opazovali ali je nivo vode enak v obeh posodah…Nekateri otroci so prodajali koruzo, našla se je tudi prodajalka krofov. Ker smo pozabili na denar, smo imeli blagovno menjavo- koruza za kamenček. V prosti igri je bilo opaziti, kako so doživeli dejavnost, saj so že sami pripravljali scenarije, kjer so si razdelili vloge- reševalec, plavalec.

A.J.