• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Vrtec Ciciban deluje v osmih enotah. Najstarejša enota Kekec deluje že vse od leta 1960 in od takrat so na dvorišču vrtca stale tudi zidano-lesene stavbe, ki so bile po vseh teh letih res v slabem stanju. Po letu 2003, ko se je takratna Vzgojno varstvena organizacija Novo mesto razdružila v dva večja vrtca so bili žal to edini prostori, ki so jih lahko naši vzdrževalci uporabljali kot prostore za shranjevanje materialov in orodij za vzdrževanje vseh osmih enot našega vrtca.

Tako smo se v lanskem letu lotili rušenja stavbe (ki je postala že nevarna) in postavitve temeljev za novo stavbo, v letošnjem letu pa smo z gradnjo nadaljevali in jo tudi zaključili.

Ponosni smo na pridobitev, saj smo s tem omogočili potrebne pogoje za delo naših vzdrževalcev, hkrati pa smo poskrbeli tudi za otroke. Na spodnji strani stavbe, ki meji na igrišče vrtca smo namreč uredili sanitarije za otroke, da je njihova igra na igrišču še varnejša.

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli prispevali k pridobitvi teh prepotrebnih prostorov za delovanje vrtca.

V sredo dopoldan smo na ogled omenjene stavbe povabili župana, predstavnike MO Novo mesto, predstavnike staršev, izvajalcev, sosedov in KS Kandija Grm. Otroci in vzgojiteljice so popestrili dan s svojim prisrčnim nastopom. Skupaj pa smo si ogledali tudi prostore v vrtcu Kekec, ki smo jih že v letu 2017 povečali z rušitvijo stene in tako pridobili dodatnih nekaj mest za otroke v vrtcu, za katerega je povpraševanja že mnogo let več, kot je možnosti.

Srečno Kekec!