• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Vrtec Ciciban Novo mesto na uricah karateja

V Karate klub Novo mesto nas je vedno nasmejan in s toplim nasmehom sprejel učitelj karateja Franjo.

Otroci so ga lepo sprejeli, aktivno so sodelovali v pogovoru z njim in pri učenju karateja. Karate ure smo pričeli z nekaj osnovami teoretičnega znanja o karateju. Nato pa je sledilo dinamično ogrevanje celega telesa, nadaljevali smo z različnimi razteznimi vajami, ki so namenjene povečanju prožnosti in gibljivosti mišic ter sklepov in glavni del, kjer smo se učili osnove karateja oz. gibov, udarcev.

Na uricah karateja je vedno vladala dobra energija in velik poudarek učitelja Franja je bil, da v karateju otroci delajo po svojem tempu in svojih zmožnostih. Karate je ena bolj celovitih dejavnosti, saj otroci pridobijo na kondiciji, gibčnosti, moči, koncentraciji, koordinaciji, spoštovanje ostalih, spoštovanje pravil in tudi samozavesti, saj smo opazile vidne spremembe pri otrocih. Ne samo otroci, tudi vzgojiteljice smo aktivno sodelovale, saj je učenje karateja in dobra energija, tudi na nas pozitivno vplivalo.

Po uricah karateja smo se v vrtec vrnili prijetno utrujeni, sproščeni in dobro razpoloženi, zato smo se na urice karateja z veseljem vračali.

T. J.