• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Mesec december se hitro bliža in v vrtcu želimo otrokom približati pomen tega, kako lahko z malenkostjo polepšamo dan sočloveku in mu privabimo nasmeh na obraz.

Tudi letos se je naš vrtec pridružil Natečaju Nisi sam- slika drobne pozornosti, ki je nadaljevanje lanskega natečaja pisanja pisem pod organizacijo Rdečega križa Novo mesto.

Letošnje pismo vsebuje poleg dobrih želja še pobarvanko, saj imajo le te veliko dobrih učinkov na mlade in starejše, se uporabljajo za sproščanje in odvračajo pozornost od digitalnih medijev. Pri otroku spodbujajo ustvarjalnost in pri malo večjih tudi spoznavanje likovnih umetniških del in slikarjev. 

V natečaju so sodelovali otroci iz večih enot našega vrtca in skupaj smo pripravili kar 123 dobrih želja v obliki pisma, ki jih bodo prejeli starostniki. Otroci so zaželeli prejemnikom zelo zanimive želje. Droben delček delimo z vami: 

- " ...želimo vam kocke, da jih boste zlagali in kup čokolade;

- želim vam, da bi se vozili s traktorjem;

-da bi dobili zajčka in se veselo objemali;

- ostanite zdravi, pijte zdravilni čaj, pokrijte se s toplo odejo;

- jejte jabolka, hruške in telovadite na križ-kraž z rokami in nogami;

- naj vam pripravijo dobro večerjo."

Naj otroška iskrenost in njihove želje napolnijo z dobrodelnostjo vsakega izmed nas in se potrudimo skupaj za boljši jutri - naj bo to prijazna beseda ali pa voščilo neznancu.

A.J.