• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

V letu 2011 smo imeli veliko več prosilcev za vrtec, kot smo imeli prostih mest v naših obstoječih enotah vrtca, zato se je sklenil dogovor o najemu prostorov za vrtec v hiši, blizu naše centralne enote Ciciban. Ime Mehurčki je dobila prav zaradi Cicibana in Župančičeve zbirke pesmi Mehurčki.

V jeseni 2021 je minilo 10 let odkar smo v  Mehurčke sprejeli prve malčke. V prvem letu je bila v vrtcu le ena skupina z 12 otroki. V naslednjem letu je bila potreba po vrtcu še večja, zato se je v ustrezne prostore preuredilo še zgornje nadstropje hiše in tako je je bilo v vrtec sprejetih 28 otrok. Od takrat v Mehurčkih delujeta dva oddelka otrok prvega starostnega obdobja.

Bivamo v stanovanjski hiši, zato so naša posebnost in poseben izziv stopnice, katere otroci osvojijo zelo hitro premagovati. V hiši imamo poleg dveh igralnic še manjši prostor, ki ga uporabljamo za telovadbo. Pred hišo imajo otroci možnost uporabe asfaltnega dvorišča in igrišča z igrali. V drugem letu bivanja smo zaradi večjega števila otrok, ki so bili vključeni v vrtec pridobili tudi drugo igrišče na senčni strani za hišo.

Ker so otroci majhni imamo srečo, da se blizu vrtca nahaja gozd Ragov log, kar nam omogoča izvedbo različnih dejavnosti na prostem v povezavi z gozdno pedagogiko.

Med prazniki in počitnicami otroci in vzgojitelji našega vrtca preživljamo dneve v eni od večjih enot.

Ker smo majhen vrtec pa je v njem čutiti prijetno družinsko vzdušje.

V petek, 28.5.2022  je bil za nas prav poseben dan, saj je naš vrtec slavil rojstni dan. Strokovni delavci smo skupaj z otroki pripravili pevsko in plesno obarvan program na našem dvorišču. Ob tej priložnosti so se nam pridružile vodja urada za družbene dejavnosti Meta Retar, podžupanja Sara Tomšič, v.d. direktorica NM občinske uprave Jana Bolta Saje ter naši bližnji sosedi. Praznovanja pa ni brez rojstnodnevnega presenečenja. Za malico so nas razveselile majhne tortice, sladki mafini.

Iskrena hvala vsem, ki ste se veselili z nami ob tem lepem dogodku.

Vse najboljše Enota Mehurčki!

N. F. M.