• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Spoštovani starši!

V želji pridobiti strokovne odgovore na vprašanja oz. razrešiti dileme povezane z izvajanjem ukrepov za preprečevanje širjenja COVID-19, smo se vrtci MO Novo mesto srečali s predstojnico oddelka otroške medicine ZD Novo mesto, dr. Penco ter predstavnicama NIJZ OE Novo mesto, dr. Miljavac in dr. Košir. Na delovnem srečanju smo sprejeli dogovore, katerih uresničevanje/realizacija je odvisna tudi od vas:

  • po 14 ali več dnevni otrokovi odsotnosti iz vrtca, nam morate ob ponovni vključitvi v vrtec prinesti izpolnjeno in podpisano NOVO Izjavo: Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec: po odsotnosti zaradi počitnic ali bolezni oziroma pred uvajanjem v vrtec.
  • V primeru pozitivnega testa pri otroku, starši nemudoma obvestite ravnateljico vrtca Jožico Zec na GSM 041 547 604 oz. pomočnico ravnateljice Marjanco Trošt na GSM 041 547 598.

V obvestilu posredujete tudi kontakt osebe na NIJZ, ki vas je obvestila o okužbi in vodi epidemiološko preiskavo. Vrtec jih v nadaljevanju kontaktira in ukrepa v skladu s prejetimi navodili NIJZ. O pojavu okužbe in ukrepih se obvešča samo tisto skupino, v kateri se okužba pojavi.

  • Vrtec naj obiskujejo zdravi otroci. V primeru, da vaš otrok zboli, obvestite strokovne delavce in otroka ne pripeljite v vrtec. Za nadaljnja navodila ter o ponovni vključitvi otroka v vrtec pokličite otrokovega zdravnika. Če bo otrok zbolel v vrtcu, vas bomo poklicali, vas pa prosimo, da poskušate čim prej priti po njega.
  • Pravilno nošenje mask je za starše in ostale obiskovalce vrtca obvezno.

Pozivamo vas, da z upoštevanjem tega ukrepa izkazujete spoštovanje in zaščito do strokovnih delavcev.

Hvala za vaš trud in sodelovanje.
Vrtec Ciciban Novo mesto