• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Spoštovani starši!

Počitnice se počasi končujejo, novo šolsko leto je tu. Med nami pa žal še vedno ostaja novi koronavirus, ki pomeni dodatno tveganje v življenju in potrebo po spremembi obnašanja ter prilagoditvah. Trenutne epidemiološke razmere nam govorijo, da tveganje za  širjenje okužbe s SARS-CoV-2 še vedno obstaja. Vendar pa lahko to tveganje omilimo z doslednim upoštevanjem ukrepov, ki nam jih narekujejo strokovne institucije. Tri in pol mesečno bivanje v vrtcu smo preživeli brez okužbe, za kar se lahko zahvalimo tudi vam, ki ste upoštevali naša navodila. Prosimo vas, da še naprej spoštujete vsa priporočila in se držite pravil. Zato naj vam ne bo odveč, če si še enkrat preberete, katere ukrepe je v vrtcu potrebno dosledno izvajati.

Osnovno vodilo ostaja še vedno, da v vrtec prihajajo samo zdravi otroci. Starši, spremljajte zdravstveno stanje otroka in v primeru, da zboli, obvestite strokovne delavce in otroka ne pripeljite v vrtec. Pred ponovnim prihodom otroka v vrtec nam morate to sporočiti ter ob prihodu prinesti podpisano izjavo (Priloga 3). Če vaš otrok zboli z bolezenskimi znaki: povišana telesna, temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi.  Za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika. 

Če bo otrok zbolel v vrtcu, vas bomo poklicali ter otroka izolirali. Vas pa prosimo, da poskušate čim prej priti po njega.

O ponovni vključitvi v vrtec se posvetujte z izbranim zdravnikom.

Bliža se  jesenski čas in s tem tudi povečano število respiratornih obolenj, za katere ne bomo znali presoditi ali gre za korona ali kakšen drugi virus. Zato vas bomo velikokrat klicali. Prosimo vas, da nas razumete, saj moramo delovati odgovorno in poskrbeti za varnost in zdravje vseh vaših otrok.

Spoštujte tudi morebitno odrejeno karanteno, če ste pripotovali iz držav za katere je ob povratku v Slovenijo predvidena karantena.

Verjamemo, da bomo v tem nenavadnem letu drug drugemu v oporo in da bomo skupaj z vami uspeli ustvariti prijetno in sproščeno okolje, v katerem se bomo  vsi dobro počutili.

Hvala za vaš trud in sodelovanje.
Vrtec Ciciban Novo mesto