• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Delovne Pikapolonice

19.09.2019

Otroci iz skupine Pikapolonice smo imeli delovno akcijo. Pometli smo asfalt pred našo igralnico, da smo se lahko vozili s skiroji in poganjalci. Ko smo se utrudili, smo asfalt polepšali s svojimi risbami. 

Preberi več

Na obisku pri nas

04.06.2019

Palček

Na poti svoje strokovne ekskurzije so nas obiskale vzgojiteljice in vzgojitelj bolnišničnih oddelkov Vrtca Vodmat  iz Ljubljane. Najprej so obiskali in si ogledali enoto našega vrtca  - Ciciban in se seznanili z vrtcem kot celoto, nato pa svojo pot nadaljevali v naš bolnišnični oddelek vrtca – Palček. Tam so nam pripravili odlično predstavo -  malim bolnikom in otrokom iz najstarejše skupine enote Kekec je dr. Zdravko iz lutkovne predstave približal otroške bolezni, njihove simptome in potek zdravljenja. K njemu so prišle opica, papagaj, lev, zajec in žaba, ki jih je s posebno pozornostjo oskrbel. 
Po predstavi so si še ogledali naš oddelek in zadovoljni nadaljevali pot v Splošno bolnišnico Brežice.

Preberi več

Skupina Zajci - Mali sonček

24.05.2019

Ciciban

V sklopu projekta Mali sonček smo se veliko gibali na prostem. Izkoristili smo košarkarsko igrišče, kjer smo izvajali različne športne aktivnosti, plese ter hodili na pohode. 

Preberi več

Pikapolonice v maju

21.05.2019

Ciciban

V petek smo si ogledali predstavo v Kulturnem centru Janeza Trdine Škrat Kuzma dobi nagrado. V ponedeljek pa smo obiskali APT, kjer nam je Pavle Ravnohrib prebral pravljico Kdo je napravil Vidku srajčico?

Preberi več

Polžki spoznavamo naše mesto

13.05.2019

Ciciban

Otroci skupine Polžki spoznavamo naše mesto, njegove značilnosti in zgodovino. Po ogledu replike situle smo izdelali razglednice mesta z unikatnimi vzorci in jih postavili na ogled.

I. N.

Preberi več

Skupina Pikapolonice

10.05.2019

Ciciban

Ta pomlad je nagajiva, kaj se pred nami skriva?

Preberi več

Muri gre v mesto

06.05.2019

Ciciban

Pri Vevericah smo spremljali mačka Murija in muco Maco, ko sta šla v mesto. Tudi mi se večkrat sprehodimo do mesta in vedno odkrijemo kaj novega. Med drugim so nas Aljaževi starši peljali v prenovljeno kavarno na sladoled, udeležili smo se prireditev ob dnevu zemlje, ... Ko smo si ogledali maketo Novega mesta na Glavnem trgu, pa smo se odločili, da jo izdelamo tudi sami. 

Preberi več

Metulji ob dnevu zemlje

06.05.2019

Ciciban

Ob dnevu zemlje smo se sprehodili do Novega trga, kjer so različne šole predstavile različne dejavnosti, nato pa smo se ob reki Krki vrnili v vrtec. 

Preberi več

Vadbena ura na igrišču

06.05.2019

Ciciban

Otroci iz skupin Veverice, Račke in Metulji smo imeli skupno vadbeno uro na asfaltnem igrišču. 

Preberi več

Polžki ob dnevu zemlje

21.04.2019

Ciciban

Otroci skupine Polžki so si ogledali prireditev, ki so jo v počastitev svetovnega dneva Zemlje pripravili na Novem trgu v Novem mestu. Ogledali smo si eko stojnice, na katerih so učenci osnovnih šol izpostavili pomen spoštljivega odnosa do narave in pomen reciklaže. 

Preberi več