• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Gibanje na prostem - skupina Muce in Veverice

22.11.2019

Ciciban

V sklopu delavnic gibanja na prostem smo se odpravili do spomenika Leona Štuklja. Ob njem smo izvedli nekaj gimnastičnih vaj ter se sprehodili po mestnih ulicah nazaj proti vrtcu. 

Preberi več

Dopoldnevi pri Metuljih

21.11.2019

Ciciban

Naši dopoldnevi v vrtcu so razgibani. Pojemo, plešemo, se igramo, jemo, telovadimo, ustvarjamo, se pogovarjamo in še in še. Poglejte!

Preberi več

Kostanjev piknik

18.11.2019

Ciciban

Otroci in starši skupin Veverice in Pikapolonice smo se družili na vrtčevskem igrišču ob peki kostanja. 

 

Preberi več

Miške - Delavnici o skrbi za zdravje

17.11.2019

Ciciban

V jesenskem času, ko megla in dež večkrat zamenjata sonce, smo se v delavnici z medicinsko sestro pogovarjali in spoznavali pomen zdrave prehrane. Otroci imajo radi vodo z okusom in sok, mamice pa coca-colo in smoki (so povedali). Kljub temu so se strinjali, da je tudi sadje zdravo, prav tako pa je pomembno umivanje zob.

 

Preberi več

Polžki: črke in zdravje

15.11.2019

Ciciban

V skupini Polžki urimo svoje prste, se igramo s črkami in črke se igrajo z nami. Učimo pa se tudi ravnanj, ki nam pomagajo ohranjati zdravje.

I. N.

Preberi več

Uživanje ob kuhanju - skupina Muce

15.11.2019

Ciciban

V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka smo z otroki spoznavali različna živila. Svoje znanje smo nadgradili v ustvarjalnih delavnicah. Pripravili smo sadni napitek, limonado in sodelovali v delavnici s kuharjem Rokom. Da pa smo lahko kuhali in postali pravi kuharji, smo izdelali kuharske kape ter pogrinjke, na katerih smo si postregli zajtrk in kosilo. Kuhati nam je bilo v veselje in smo ob tem uživali in se marsi česa naučili. 

Preberi več

Jesenska dekoracija - skupina Muce

27.10.2019

Jesen nam ponuja ogromno naravnega materiala za izdelovanje. Otroci so v vrtec prinesli  liste različnih dreves, iglice, kostanje, želode. S spretnimi prsti so izdelali prikupne gosenice in drevesa. Vsi ti materiali so nam pomagali tudi pri "učenju" matematike, katerega so jih razvrščali po navodilu. S tušem pa so slikali in pisali jesensko vzdušje. 

Preberi več

Gibanje na prostem - skupina Muce

27.10.2019

V začetku meseca oktobra smo imeli gibalne dejavnosti na prostem. Najprej smo se ogreli, razgibali telo, ter se sprostili in naužili svežega zraka. 

Preberi več

Piščančki, Miške in Kužki - Kostanjev piknik

18.10.2019

Ciciban

Pa smo ga dočakali... Na čudovit, s soncem obsijan torkov jesenski popoldan, smo se zbrali otroci, starši ter vzgojiteljice na vrtčevskem igrišču, kjer smo ob pečenem kostanju preživeli prijetno popoldne. 

Preberi več

Polžki: Čudoviti gozd

16.10.2019

Ciciban

Čarobni ključek nam je odklenil vrata čudovitega gozda. V njem najdemo vse, kar potrebujemo za igro in ustvarjanje. Pridite kdaj z nami!

i.n.

Preberi več