• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

ZAJCI NA MINI OLIMPIJADI

07.09.2022

Ciciban

Otroci skupine Zajci smo se s svojimi vrstniki v tem tednu udeležili mini olimpijade na stadionu v Portovalu. Seznanili in preizkusili smo se v različnih atletskih disciplinah, ki so jih za nas pripravili organizatorji - Olimpijski komite Slovenije in partnerji. Najbolj nam je bil všeč nogomet in ko smo metali vorteks.

MR

Preberi več

Zaključni izlet - skupina Muce

08.06.2022

Ciciban

Da bi nam to vrtčevsko leto ostalo v čim lepšem spominu, smo se za zaključni izlet z avtobusom odpravili v Trebnje v Jurčkov gozd. 

Takoj na začetku nas je pričakalo prijetno presenečenje. V gozdu je bilo polno rdečih gozdnih jagod, s katerimi smo se posladkali. Otrokom sva pripravili različne gibalne igre, skozi katere so se razgibali, sodelovali kot ekipa in pridobili nove izkušnje. Po malici so imeli otroci prosto igro in svoje spretnosti dokazovali na različnih igralih. Preden smo se odpeljali nazaj proti vrtcu, smo si privoščili še sladoled, s katerim smo zaključili našo dogodivščino. 

Ker nam je bilo vsem lepo in smo uživali, verjameva, da se bodo otroci želeli še kdaj odpraviti v Jurčkov gozd. 

Nekaj utrinkov...

M.R.P.

Preberi več

Turizem in vrtec - skupina Muce

28.05.2022

Ciciban

Otroci iz skupine Muce smo sodelovali v projektu Turizem in vrtec. Tema projekta je POVEJ MI ZGODBO. Tudi mi smo ustvarili svojo.

Ogledali smo si, koliko različnih term in naravnih kopališč imamo. Aktivno so sodelovali tudi otroci, ki so radi pripovedovali o doživetjih, ki so jih preživeli v toplicah. Skupinsko smo sodelovali pri slikanju in gradnji toplic, ki smo jih poimenovali Muckove toplice.

Ogledali smo si posnetke o nastanku termalnih voda. Pripravili smo degustacijo mineralne vode, katero so otroci okušali, vonjali in poslušali šumenje mehurčkov. 

Otroci so od doma prinesli razlčne slike toplic in kopališč, katere smo nalepili na zemljevid Slovenije. 

Naredili smo tudi svoj slikopis, pri katerem so otroci risali in pripovedovali. Tako smo ustvarili NAŠO ZGODBO. 

 

M.R.P.

Preberi več

Dolenjski muzej - skupina Ribe

06.05.2022

Ciciban

Obiskali smo Dolenjski muzej. Pogovarjali in ogledali smo si fibule (zaponke) najdene na Gorjancih. Nato smo se preselili v delavnico, kjer so otroci iz gline izdelali obesek. 

A.T.

Preberi več

skupina Zajci

05.04.2022

Ciciban

Vzgojili smo svojo mikrozelenjavo

Opazujemo spomladansko urejanje zelenjavnih vrtičkov v okolici vrtca. Veliko že vemo o tem, kaj potrebuje rastlina za rast. Največ pa se naučimo, če nekaj poskusimo sami. Zato smo si uredili svoj mini vrtiček, in to kar v naši igralnici. Vzgojili smo svojo mikrozelenjavo: krešo, sončnice, redkev. Skrbno smo zalivali, ji včasih tudi kaj zapeli in vadili potrpežljivost. Lepo nam je zrasla. Porezali smo jo s škarjami in z njo obogatili solato, ki je bila na jedilniku. Odlično nam je teknila, prav nič je ni ostalo. Res smo pravi zajci!

M.R.

Preberi več

Mesec marec - skupina Muce

31.03.2022

Ciciban

Tudi v mesecu marcu smo bili aktivni in izvedli veliko dejavnosti. Bili smo v naravi in se igrali v Ragovem logu z naravnim materialom. V igralnici smo kampirali in v šotorih imeli prosto igro. Telovadili smo na hodniku, kjer smo postavili poligon. Ponovno smo obiskali Karate Klub in se seznanili z novimi vajami. Ogledali smo si predstavo iz gledališkega abonmaja. Otroci, pred vstopom v šolo pa so se udeležili plavalnega tečaja. 

Nekaj utrinkov...

M.R.P.

Preberi več

Pustovanje v enoti Ciciban

02.03.2022

Ciciban

Tudi v našem vrtcu je bilo veselo, saj je prišel pust in obiskale so nas različne maškare. Maškare so rajale in se veselile ob glasbi ter odganjale zimo z malimi ritmičnimi instrumenti. Maškare so se predstavile na pustni reviji in se predale pustnim norčijam. Po koncu zabave so se maškare okrepčale s krofom. 

T.J.

Preberi več

Mesec februar - skupina Muce

28.02.2022

Ciciban

V skupini Muce smo se v mesecu februarju pogovajali o kulturi in v ta namen ustvarili vsak svojo knjigo in slovensko zastavo. Imeli smo dve delavnici, ki sta jih prišli predstaviti medicinski sestri iz zdravstvenega doma. Pripravljati pa smo se začeli tudi na pusta. Z instrumenti smo odganjali zimo in izdelali tradicionalne slovenske maske.

M.R.P.

Preberi več

Skupina Zajci: Gozdni hotel

27.02.2022

ciciban

Gozdni hotel

Med vsemi naravnimi gradniki, ki jih najdemo v gozdu, imamo otroci skupine Zajci zelo radi palice različnih debelin in dolžin, vse nam pridejo prav. V tem tednu smo v našem Ragovem logu z njimi gradili bivališča za domišljiske in morda tudi prave gozdne prebivalce. Pripravili smo jim mehke posteljice iz mahu in listja, da si bodo udobno postlali v naših gozdnih hotelih. Za streho smo uporabili drevesno skorjo. Gradili smo v skupinah in se ob tem učili tudi sodelovanja.

 

M.R.

 

 

 

 

 

 

Preberi več

Pikapolonice - Januar in februar

26.02.2022

Ciciban

Začetek leta smo začeli z glasbo, instrumenti in petjem. Nadaljevali smo z besednimi igrami, ki so nas včasih prav prijetno zabavale. Ko smo že dobro premagali jezičke, smo vstopili v svet kulture in se učili spoštljivega odnosa do knjige. Ker vedno radi rajamo, smo se naučili novih pesmi z rajanjem in igro. 

Imeli smo tudi obisk iz Zdravstvenega doma Novo mesto. Obiskala nas je medicinska sestra, ki nam je povedala in pokazala vse o človeškem telesu. 

 

N.B.

Preberi več