• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Teden otroka v enoti Kekec

22.10.2023

Kekec

V Tednu otroka smo sledili sloganu "Zakaji in zatoji radovednosti".V našo radovednost smo povabili tudi starše, ki so si lahko pogledali vprašanje svojega otroka na panoju in skupaj z njim poiskali odgovor katerega so potem predstavili ostalim otrokom v vrtcu.

Otroci so že po svoji naravi zvedavi in radovedni, zato s svojim zanimanjem , preizkušanjem in spraševanjem vedno pridejo do novih spoznanj in tudi v tem tednu je bilo tako. Vzgojiteljice smo za otroke pripravile "Dan poskusov", kjer so otroci skozi dopoldan prehajali med delavnicami na igrišču in dvorišču ter odkrivali kaj plava in kaj potone, spoznali so kako nastanejo milni mehurčki, izvedli smo poskus "Ognjemet v kozarcu" in ugotavljali lastnosti olja, vode in barve ter preizkušali kako se obnašata poper in milo ,...

Vzgojiteljice smo za otroke pripravile tudi gledališko predstavo z naslovom "Kdo je ukradel listje?" in tako razveselile radovedne otroške  oči.

Za nami je teden z pestrimi dejavnostmi, radovednost pa nas bo prav gotovo spremljala še naprej na vsakem koraku...

 

Preberi več

Dogajanje v Sovicah

01.10.2023

Kekec

Mesec september nam je prinesl nova poznanstva ter okrepil stara. Otroci so se med seboj že dobro spoznali ter se vključevali v različne aktivnosti tudi zunaj vrtca. Tako  smo obiskali Miniolimpijado v Portovalu, Dan brez avtomobila na Glavnem trgu, Noč ima svojo moč v knjižnici ter prehodili kar nekaj poti po mestnem jedru. Novi izzivi nas bogatijo z potrpežljivostjo, iznajdljivostjo in pridobivanjem novega znanja na različnih področjih. Ker so otroci radi v gibanju jim to vsakodnevno omogočimo, pri tem pa nam pomagajo pelerine s katerimi se ne ustrašimo niti dežnih kapelj.

Se že veselimo jesenskega direndaja, ki je že potrkal na vrata...

A.G.

Preberi več

Prvi mesec pri Planikah

27.09.2023

Kekec

Mesec september smo namenili spoznavanju, navezovanju novih prijateljstev, raziskovanju igralnice in okolice vrtca, ter predvsem ustvarjanju pozitivne klime v naši skupini. Odpravili smo se v gozd in izkoristili naravne materiale za igro, preživeli športno obarvano dopoldne na Portovalu, imeli slikarsko delavnico, si ogledali jesensko predstavo, ki smo jo pripravile vzgojiteljice in še in še,... 

Preberi več

V skupini Veverice

24.09.2023

Kekec

Prav pogumno smo zakorakali v novo šolsko leto, novim izzivom naproti.

Joga za malčke je posebej priljubljena vadba pri otrocih, saj le-ti uživajo, medtem, ko se spremenijo v muce, kužke, metulje,...

Sledi še nekaj septembrskih utrinkov z bivanja na prostem. 

Preberi več

V skupini Sove pobiramo pridelek iz naše grede

22.06.2023

Kekec

Otrokom se trudimo privzgajati pozitiven in trajnostno naravnan odnos do okolja. Otroci imajo možnost spoznavati kako iz določenega semena, gomolja ali sadike zraste zelenjava, kako skrbimo za rastoče rastline in na kakšne načine vse lahko omenjen pridelek pripravimo.

V mesecu aprilu so otroci pripravili visoko gredo za sajenje in zasadili različno zelenjavo (krompir, grah, paradižnik, por, čebulo). Ker je bilo veliko dežja, z zalivanjem ravno nismo imeli veliko dela. Vrtnine so postajale vsak dan večje in ravno na prvi poletni dan smo z otroki ob opazovanju grede opazili, da so naše vrtnine zelo zrasle in je napočil čas, da pogledamo kaj se dogaja s krompirjem pod zemljo. Otroci so poprijeli za lopatke in izkopali krompir, katerega smo skuhali in ga okušali. V strokih graha smo našli "zelene žogice", kot so jim rekli nekateri in jih z veseljem pohrustali kar pri kosilu. Ugotovili smo, da so zelo sladke:)

Z veseljem čakamo še na nove pridelke:).

Preberi več

S športom v nov dan

06.06.2023

Kekec

V okviru projekta Turizem in vrtec sta starejši dve skupini otrok sledili slognu "S športom v nov dan". Namen je bil otroke seznaniti z nekaterimi športi, ki so značilni za lokalno okolje. Povezali smo se s starši otrok in rokometnim in nogometnim klubom Krka. Oba kluba sta za otroke pripravila izjemno prilagojeno urico spoznavanja športne discipline. Otroci so ob tem spoznavali športne rekvizite in opremo, pravila igre določene športne discipline in razvijali svoje motorične spretnosti pri igri. Nogometni klub Krka je otrokom podaril tudi majice za kar smo jim zelo hvaležni.

 

Preberi več

Pomladni utrinki iz vrtca Kekec

08.05.2023

Kekec

V skupini Veverice radi bivamo v naravi, zato nas nič ne zmoti, niti dež. Oblečemo dežne plaščke in skačemo po lužah.

Druženje s starši je potekalo v Dolenjskem muzeju, kjer smo si ogledali razstavo ob 20. letnici vrtcev. V dopoldanskem času smo pripravili testo in oblikovali pogačo in rogljičke, s katerimi smo pogostili starše.

Ob dnevu Zemlje smo se odpravili v središče mesta in se udeležili dogodka.

V kozarce smo posadili fižol in opazovali njegovo rast.

Preberi več

V gozdu z lovcem

21.04.2023

Kekec

V sklopu dejavnosti "Starši predstavijo poklic/hobij" smo se močno razveselili obiska lovcev. Na sredino dopoldne smo se skupaj odpravili v bližnji gozd, se spoznali z delom in nalogami lovca, prepoznavali živali in se naučili veliko novega. Zaključku pa je sledila prava lovska malica. Sreče, veselja in zadovoljstva zagotovo ni manjkalo. 

Preberi več

Spomladansko srečanje v gozdu

04.04.2023

Kekec

Na prvi pomladni dan smo se otroci iz skupine Planike skupaj s starši odpravilli v gozd. Po poteh Ragovega logu, so nas vodile gozdne živali, pri katerih smo morali opraviti različne naloge. Nekatere malo težje, druge lažje. Skupaj smo preživeli čudovito popoldne v naravi.

Preberi več

Sodelovanje v čistilni akciji "Očistimo sosesko"

17.03.2023

Kekec

V vrtcu Kekec spodbujamo otroke k skrbi za naš planet in smo se z veseljem odzvali na čistilno akcijo "Očistimo sosesko".

Najprej smo poprijeli za metle in grablje, s katerimi smo uredili naše dvorišče in igrišče, nato pa smo se sprehodili še po nekaterih ulicah in pobrali odpadke, ki smo jih našli. Lahko rečemo, da smo bili uspešni in smo res pravi Ciciekologi.

Preberi več