• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Pustno rajanje-sončki

04.03.2021

Mehurčki

V skupini sončki smo se na pustni torek prelevili v miki miške, čebelico, gasilca...vsaka maska je bila posebna in igriva. Rajali smo ob glasbi in plesu ter se posladkali s pustnimi krofi. Mnnnnjami, bili so zelo dobri.

Preberi več

Sneg- sončki

10.12.2020

Mehurčki

Končno smo dočakali sneeeeg. Otroci so ga bili zelo veseli, zato smo izkoristili čas za igro na snegu. Skupaj smo naredili snežaka, se kepali, raziskovali odtise v snegu...

Preberi več

Gibalna delavnica na prostem (sončki in gumbki)

20.10.2020

Mehurčki

Na sončen dan smo otrokom na igrišču pripravili gibalno delavnico iz naravnega in odpadnega materiala. Otroci so tekali med bučami, s kostanji podirali stolp iz tulcev, metali storže v škatlo, spuščali kostanj skozi tulec in razvrščali plodove v škatle. 

Preberi več

Teden otroka (sončki)

20.10.2020

Mehurčki

Otrokom smo strokovne delavke zaigrale lutkovno predstavo Razbita buča, igrali smo na male ritmične instrumente in peli pesmice ob spremljavi kitare, izdelali smo sadno solato in jesensko dekoracijo za naš vrtec (slikali bučo, odtiskali listje, lepili ježka). Prvič smo se odpravili na sprehod v gozd, kjer smo nabrali želode in listje.

Preberi več

September pri Gumbkih

04.10.2020

Mehurčki

V skupini Gumbki smo mesec september namenili predvsem medsebojnemu spoznavanju in spoznavanju novih prostor.

Našli pa smo čas tudi za telovadbo in likovno ustvarjanje. 

Preberi več

Skupina Sončki se spoznavamo

21.09.2020

Minili so trije tedni uvajanja v vrtcu in solzice so se že posušile. Otroci se že igrajo, spoznavajo igralnico in prijatelje. Zelo radi telovadimo in raziskujemo.Tople septembrske dni skušamo čimbolj izkoristiti, zato se veliko igramo tudi na našem igrišču. Postajamo pravi "sončki".

Preberi več

Dobrodošli spet nazaj v vrtcu!

31.05.2020

Mehurčki

Po dolgem času smo se nekateri spet vrnili nazaj v vrtec. Zelo hitro smo usvojili dnevni red, rutino in tudi nova pravila higiene, ki veljajo sedaj v vrtcu zaradi epidemije. Veliko smo bivali na igrišču in se sprehajali v okolici vrtca. Opazovali smo bližnje vrtove in naravo. Izdelali smo novo dekoracijo vrtca, ki je primerna spomladanskem času. Otroci so uživali ob ustvarjanju rožic. Res smo se že pogrešali, saj nam je bilo te dni spet zelo lepo ob našem druženju.

N.F.M.

Preberi več

Praznovanje 90-letnice predšolske vzgoje v Novem mestu

02.03.2020

Mehurčki

Danes smo v vrtcu praznovali 90-let predšolske vzgoje v Novem mestu. Vrtcu smo zapeli Vse najboljše in skupaj pihnili svečke.

Vrtcu smo podarili drevo, katerega smo skupaj z otroki posadili v lonec.

Preberi več

Hopla, hopla sem in tja

20.02.2020

Mehurčki

V skupini Gumbki smo se igrali z žogami.

Preberi več

Sneg

19.02.2020

Mehurčki

V skupini Gumbki smo se na igrišču igrali z majhno količino snega, ki nas je presenetila.

Preberi več