• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Najdihojčki na CICIDNEVU

21.05.2022

Najdihojca

Nestrpno smo pričakovali Cicidan, urili svoje gibalne spretnosti in naš športni pozdrav - HIP HIP HURA, HIP, HIP CICIDAN. Veliko otrok iz vrtca Najdihojca se je skupaj s starši udeležilo prireditve, ki so jo obiskali tudi naši prijatelji iz drugih enot Vrtca Ciciban Novo mesto. Nekaj foto utrinkov je tako zabeležil fotograf Robert Kokol. 

Preberi več

Pohod s starši

05.05.2022

NAJDIHOJCA Čebelice in Račke

Po dolgem časovnem obdobju, ko so bila druženja zaradi epidemije odpovedana, smo se Najdihojčki odpravili na pohod po Machovi poti. Kljub temu, da pot poznamo in se v ta gozd odpravimo večrat, je ta pohod dobil prav poseben pomen saj smo se ga udeležili s starši in svojimi sorojenci. Narava je v tem letnem času se posebej čudovita, vse cveti in raste, potok prijetno žubori in s pticami ustvarja pravo gozdno melodijo.  Svetujemo vam, da se o tem prepričate tudi sami ;)

Preberi več

Ekologi

04.04.2022

Najdihojca

Lepo vreme smo izkoristili za urejanje našega igrišča in okolice vrtca, v tem tednu pa je potekala tudi akcija zbiranja starega papirja. Pogovarjali smo se o skrbi za okolje, njegovem vplivu na zdravje vseh živih bitij, reciklaži in koristnosti predelave papirja za ohranjanje gozdov. 

Preberi več

NAJDIHOJČIN PUST

01.03.2022

Najdihojca

Kot se za pust spodobi, in so to počeli že naši predniki, smo s plesom in petjem preganjali zimo...

Preberi več

Kultura

21.02.2022

NAJDIHOJCA Čebelice in Račke

Le kaj bi kultura brez kulturnikov, ki nam približajo tudi njen pomen. V ta namen smo v vrtec povabili trobentarja Marka Jeniča, ki nam je z veseljem predstavil glasbilo, način igranja in nam zaigral nekaj znanih in manj znanih skladb. Sprva se nam je trobenta zdela preglasna, kasnejo pa smo ob zvokih trobente pripevali in se veselili. Tudi to je namen kulture, da nam polepša dan...

Preberi več

Kamišibaj v našem vrtcu

20.01.2022

NAJDIHOJCA Račke

Vzgojiteljice Vrtca Ciciban Novo mesto se zavedamo pomena gledališkega udejstvovanja otrok, zato smo za obliko pripovedovanja zgodb ob slikah, imenovano kamišibaj, izdelale butaje (majhen lesen oder). Otroke smo najprej povabile k ugotavljanju čemu služi ta ¨zaboj˝. Odgovori so bili zelo različni in zanimivi; kovček za orodje, kovček za potovanje, hiška za pučko, ipd. Po ogledani predstavi z naslovom Bor in Brina na snegu, ki jo je izvedla naša vzgojiteljica, so se otroci v gledališču preizkusili tudi sami. Odslej je to nova oblika igre, ki se je otroci z navdušenjem igrajo.

Preberi več

Sledi v snegu

10.01.2022

Najdihojca Račke

S pomočjo različnih predmetov, ki smo jih prinesli iz igralnice smo v snegu ustvarjali odtise, jih primerjali, ustvarjali vzorce s stopinjami in rokavičkami in se preizkušali v spretnosti teka v snegu. Ugotovili smo, da je tek po zasneženem travniku zahtevnejši in da se veliko prej utrudimo. Na vrtčevskem igrišču smo našli ledeno kepo - pozabljene rokavice. S skupnimi močmi smo jo odstranili s klopi, jo odnesli v igralnico in opazovali, kako se je s taljenjem ledu spreminjala v posušene rokavičke.    

Preberi več

Drsanje na mestnem drsališču

21.12.2021

Najdihojca-Čebelice

Predšolski otroci iz vrtca Najdihojca smo nestrpno pričakovali avtobus, ki nas kje popeljal v lepo okrašeno mestno jedro. Sprehodili smo se po Glavnem trgu, si ogledali njegove znamenitosti, nato pa se odpravili na mestno drsališče, ki je letos še večje in čarobnejše kot pred leti. Drsanja na drsalkah smo se navajali postopoma, skozi igro in pomočjo pingvina, ki je to veščino že osvojil. Mesto vabi, zato vsi hop na drsališče!:)  

Preberi več

Prva snežna odeja

03.12.2021

Najdihojca-Račke

Tanka snežna odeja je bila dovolj za igro na igrišču. Ničesar drugega nismo potrebovali, le toplo smo se oblekli in odvihrali na igrišče. S snegom smo počeli vse mogoče, ga oblikovali, metali, kotalili, opazovali naše sledi v snegu in jih primerjali. Nadvse zabavno pa je bilo kepanje vzgojiteljic in ob naslednji priložnosti to zagotovo ponovimo.

Preberi več

Dan športa v Najdihojci

05.10.2021

Najdihojca

Dan športa smo v našem vrtcu izkoristili za različne športne dejavnosti. Otroci iz oddelka Čebelice so se odpravili v Novo mesto na stadion Portoval, kjer so se preizkusili v različnih atletskih disciplinah (skok v daljino, met vortexa, tek po tekalni stezi, poligon,...), otroci iz oddelka Račke pa so svoje gibalne spretnosti na poganjalcih in kolesih, na vrtčevskem dvorišču.

Preberi več