Vrtec Ciciban

Novo mesto

14.06.2018

Učenje na prostem - matematika


Izpeljali smo dan učenja na prostem s področja matematika, ki smo ga prepletli z gibanjem. Sledili smo številkam na postajah na trim stezi, brali simbole, šteli ponovitve, pa tudi razvrščali in sortirali materiale ter ugotavljali, kje jih je več . Na fotografijah nekaj utrinkov iz skupin Zajci, Ribe, Muce, Pikapolonice, Račke in Polžki.

preberi več...
13.06.2018

Razgiban popoldan


Družinsko srečanje,

smo imeli na kmetiji Grm Novo mesto.

Tam smo tekmovali v različnih kmečkih igrah, se pri tem zabavali ter navdušeno spodbujali tekmovalce.

Ogledali smo si živali in se na koncu okrepčali z dobrotami. 

preberi več...
07.06.2018

Muce - Naravoslovne delavnice


Obiskali smo Šolski center Novo mesto, kjer so nam dijaki pod vodstvom mentorjev pripravili zanimive naravoslovne delavnice.

preberi več...
31.05.2018

Muce - Kolesarjenje


Otroci so v vrtec pripeljali svoja kolesa in čelade. Učili so se vožnje med ovirami, ustavljanje in vožnje v koloni. Uživali so v spretnostni vožnji in upoštevali pravila varne vožnje. 

preberi več...
29.05.2018

Muce - Izlet v Volčji Potok


 Z avtobusom smo se odpeljali na izlet do Volčjega Potoka. Tam smo si ogledali ozelenela drevesa, cvetoče grme in dišeče rože. Občudovali smo naravo in v njej uživali. Seveda nismo šli mimo dinozavrov in kitov, ki so nas pritegnili s svojo mogočnostjo. Izlet ne bi bil popoln, če seveda ne bi obiskali tudi Arboretumovih igral in se dodobra naigrali. Zelo smo se zabavali in preživeli čudovit dan. 

preberi več...