Vrtec Ciciban

Novo mesto

21.01.2018

Biba buba baja (skupina Piščančki)


Spoznavamo se z rajalno igro, bibarijo, ustvarjamo s prstnimi barvami, imamo tematske gibalne dopoldneve na prostem, na hodniku in v igralnici. Spoznavamo se z dejavnostjo 'Malček bralček'.

preberi več...
19.01.2018

Skupina kužki- delavnica


Likovna ustvarjalnica,

Skupaj starši in otroki smo preživeli pravljično popoldan. Pa prebrani zgodbici so se preizkusili z ustvarjanjem in oblikovanjem gozdnih živali. 

Srečanje smo zaključili z lučkami, ki smo jih izdelali v dopoldanskem času.

preberi več...
19.01.2018

Skupina Zajci - Delavnica "Svetloba in senca"


Po kratkem nastopu otrok s petjem zimskih pesmic, sva vzgojiteljici s senčnimi lutkami na grafoskopu predstavile zgodbo "Palček pohajalček". Nato so se otroci s starši udeležili delavnic, se seznanjali in preizkušali senčno gledališče, episkop, grafoskop, svetlobno mizo in svetlobno kocko. Pri tem pa izdelovali senčne lutke, risali na folije za grafoskop, se igrali in raziskovali s svetlobo in senco.

preberi več...
04.01.2018

Z malo dejanj veliko zdravja


V skupini Polžki smo si voščili srečno in zdravo novo leto in ga skupaj začeli s skrbjo za svoje zdravje. Včeraj smo jo mahnili na sprehod po Novem mestu, danes smo imeli  z medicinsko sestro iz preventivnega kabineta Zdravstvenega doma Novo mesto delavnico o zdravih navadah. Z malo dejanj do veliko zdravja!

I. N.

preberi več...
28.12.2017

PRAZNIČNI DECEMBER (SKUPINA MEDEVDKI)


V skupini Medvedki smo v decembru počeli marsikaj. Okrasili smo smrečico, poslušali pravljice, pekli cimetove piškote, imeli delavnice s starši...

preberi več...