Vrtec Ciciban

Novo mesto

23.09.2017

Metulji - v mestu


Včeraj smo se otroci iz skupine Metulji sprehodili v mesto, na Novi trg, kjer je potekal teden mobilnosti. Tam smo si ogledali različne predstavitvene dejavnosti in malo zaplesali ob nastopu plesne šole. Od Benjamina mamica nas je povabila na sok, da smo si malo opomogli ter se skozi Zupančičevo sprehajališče vrnili nazaj v vrtec. 

preberi več...
23.09.2017

Metulji - obisk Kmetijske šole


Otroci iz skupine Metulji smo se z mestnim avtobusom odpeljali do kmetijske šole Sevno. Tam smo si ogledali hlev (krave, konje, pujse, koze, goske, kokoši) in eksotične živali. Učenci so nam pripravili tudi predstavo z naslovom Šivilja in škarijce. 

preberi več...
23.09.2017

Metulji - plesna šola


V vrtcu sta nas obiskali učiteljici iz Plesnega kluba Novo mesto in nam predstavili nekaj plesov in potek plesnih vaj. 

preberi več...
21.09.2017

Muce - Obisk Kmetijske šole Grm


Obiskali smo Kmetijsko šolo Grm, kjer smo si na začetku ogledali predstavo Šivilja in škarjice. Videli smo razne živali in kmetijske stroje, tudi prostor, kjer izdelujejo najboljši jogurt in ga tudi poskusili. Na koncu smo si ogledali tudi razstavo kač in pajkov. Poglejte kako so najbolj pogumni otroci imeli kačo tudi za vratom. 

preberi več...
21.09.2017

Miške in Pikapolonice - Na izletu


Na zadnji poletni dan smo se odpravili na izlet. Pri Evangeličanski cerkvi Dobrega pastirja smo imeli malico, videli smo stolp na Trdinovem vrhu, v daljavi pa zasnežene Kamniško-Savinjske Alpe. Pot smo nadaljevali do gradu Grm, kjer smo si ogledali grajska vrata, vodnjak in ribnik. Vračali smo se po Julijinem sprehajališču in se ustavili pri prijaznih kuharicah na OŠ Grm. Splačalo se je - posladkali smo se s piškoti in čajem.

preberi več...