Vrtec Ciciban

Novo mesto

19.11.2017

Mesec otroka-skupina Piščančki


V mesecu otroka sva otrokom ponudili raznolike dejavnosti, med drugim tudi ustvarjanje z naravnimi materiali, temperami in prstnimi barvami.

preberi več...
17.11.2017

Tradicionalni slovenski zajtrk


Tradicionalni slovenski zajtrk.

V tem tednu smo v skupini kužki spozavali pomen zdrave prehrane. Poskusili smo nove stare jedi in spoznali čebelice. Z otroci iz skupin miške, polži, pikapolonice  smo si ogledali lutkovno predstavo: Kako je čebelica rešila zajčka.

preberi več...
17.11.2017

Ribe - Tradicionalni slovenski zajtrk


Da je zajtrk je brez dvoma eden od ključnih obrokov vsakodnevne prehrane sva želeli vzgojiteljici v skupini Ribe prenesti tudi na otroke. Pogovarjali smo se, kako je pomembno, da nas zajtrk oskrbi s potrebno energijo za umske in tudi fizične vsakodnevne dejavnosti. Opozarjale sva o pomenu rednega zajtrkovanja in imeli raznovrstne dejavnosti na temo Čebel, medu, zdravja. Prebirali in ogledovali smo si literaturo na to temo, likovno ustvarjali, brali pesmi in zgodbe, se udeležili muzejske delavnice na temo Čebele in med, v petek pa na tradicionalnem zajtrku gostili tudi predstavnici občine in ravnateljico Jožefo Zec. 

 

preberi več...
15.11.2017

Muce - Obisk muzeja


Odpravili smo se v Dolenjski muzej, kjer smo si ogledali stare čebelnjake, videli kako so včasih delali sveče, se pogovarjali o življenju čebel in se tudi posladkali s sladkim medom. Na koncu smo dobili prav posebne zapestnice, s pečatnim voskom z odtisom čebelice. 

preberi več...
14.11.2017

V skupini Zajci se učimo o svojem telesu


V okviru učnega sklopa "Moje telo" smo natančno opazovali svoje telo in ga primerjali s prijateljevim in živalskim telesom. Poskusili smo se v risanju in slikanju samega sebe in drugih otrok in pri tem pazili, da smo narisali na vsaki roki po pet prstov. Igrali se bomo še veliko taktilnih iger in učili ob enciklopedijah o funkcijah posameznih deov telesa in telesni shemi.

preberi več...