Vrtec Ciciban

Novo mesto

« Nazaj

Pohod na Gorjance

05.06.2018

»Smo mladi planinci iz doline doma,

ko pridemo v gore, vsak nas pozna.

Ti hojlarija- rija- rija

hojlarija rom,

ti hojlarija-rija-rija rom pom pom.«

 

V soboto, 2. junija 2018, smo se Cicibani planinci (otroci, starši in zaposleni) pod vodstvom vzgojiteljice in planinske vodnice Diane Serini odpravili na pohod po delu Gorjancev – od Šumečega potoka do Planinskega doma pri Gospodični na Gorjancih. Dan je bil sončen, ravno pravšen za hojo. Pohoda se je udeležilo 45 pohodnikov. Vse zbrane je nagovorila in pozdravila ravnateljica gospa Jožica Zec, Diana pa nam je predstavila zanimivosti Gorjancev. Pred pričetkom pohoda smo zbrani zaposleni zapeli pesem Smo mladi planinci.

Sama pot je vodila od Šumečega potoka po označeni poti skozi gozd. Premagovali smo vzpone, korenine pod nogami, kamenje in se dvigovali vse višje in višje. Ob poslušanju ptičjega petja, opazovanju narave in gozdnih prebivalcev (polžev, gosenic, metuljev…) je bila naša hoja bolj zanimiva. Otroci so pogumno premagovali ovire in strmino in tako kmalu prispeli do izvira Gospodične. Nekateri navzoči smo vodo iz izvira pili in se z njo tudi umili. Kmalu je bil viden »pomlajevalni učinek«. Pri koči smo imeli daljši počitek, čas za malico iz nahrbtnika in žigosanje v dnevnike. Pred odhodom smo pri izviru naredili še skupinsko fotografijo in se počasi vrnili na izhodišče v Šumeči potok.

Vsem udeležencem pohoda se zahvaljujemo za prijetno druženje in dobro voljo. Posebne čestitke pa si zaslužijo mladi planinci za njihovo vztrajnost, potrpežljivost in pogum.

Za prijetno druženje in spremstvo pa se zahvaljujemo tudi Diani, ki nam daje zgled, kako užiti lepoto narave in jo hkrati varovati. Sobotno dopoldne je bilo prečudovito in prav tako je bilo tudi naše počutje.

M. B.