• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Labod


Cicibani planinci iz enote Labod smo se za zaključek odpravili v Jurčkov gozd. Spremljali smo vremenska poročila, ki so se venomer spreminjala. Naposled smo se odločili, da bodo vremenska poročila uganila, za vsak slučaj pa smo s seboj vzeli tudi pelerine. Slabega vremena namreč ni, je le neprimerna oprema :).
In prav smo se odločili, saj dežja ni bilo. Po zajtrku smo se preko Marofa odpravili do železniške postaje v Bršljinu. Tam smo opazovali delo železničarjev, ki so sestavljali tovorni vlak in premikali kretnice, da so se vlaki varno srečali. Pokukali smo k načelniku postaje, ki nam je pojasnil in pokazal, kako spremljajo potovanje vlaka. Vse je delovalo kot namazana ura in to kljub temu, da so nekatere naprave stare več kot 100 let!
Nato je prišel naš vlak in pustolovščina se je začela. Med potjo smo opazovali kraje, ki so švigali mimo, opazili srn, ki so se pasle na bližnjem travniku, za konec pa pokukali tudi k strojevodji.
V Trebnjem smo si ogledali staro lokomotivo in ugotavljali, kako se je premikala, po malici pa smo se povzpeli do Jurčkovega gozda. Opazovali smo drevesa, podrast, se igrali na igralih, preizkušali ravnotežje in gradili hišice iz vej. Po kosilu smo se posladkali s sladoledom, nato pa se polni doživetij vrnili v vrtec.


Za pregled slik se morate prijaviti.