• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Kekec


Mesec december je čas, ko si tudi v vrtcu polepšamo vzdušje z različnimi aktivnostmi. Vsakodnevno poskrbimo, da potekajo obroki ob prijetnem vzdušju ob svečkah in praznični glasbi, veliko časa namenimo ustvarjanju in okraševnaju, ne pozabimo pa niti na ples, petje in druženje z ostalimi otroki.

Tako nam je uspelo okrasiti našo igralnico in hodnike, speči piškote za čajanko s straši, prebrati veliko zgodb z praznično vsebino ob smrečici, se pogovarjati o voščilih ter celo obiskati pošto in ugotoviti na kakšne načine lahko pošta potuje.

V telovadnici pa nas je nekega dne, tik pred prazniki, pričakalo presenečenje do katerega so nas vodile zvezdice in snežinke. Še dobro, da smo našli skrito pismo, ki nam je razkrilo čemu se je znašlo pred nami leseno gledališče in kaj je naša naloga. Nekdo je za nas pustil paket z pentljo in nas povabil k poslušanju zgodbe. Ugotovili smo, da imamo različne želje in najpomembneje je, da se imamo radi in smo prijazni drug z drugim. Presenečenja imamo radi in tako smo se zelo razveselili darilc, ki so se skrivala v paketu.

Ob razmišljanju kaj si želimo v novem letu pa so otroci med drugim omenili, da si želijo snega. Kdo ve, morda pa se želja kmalu uresniči...


Za pregled slik se morate prijaviti.