• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Mehurčki


V veselem decembru smo otrokom poskušali pričarati čarobno vzdušje meseca v vsej svoji veličini. Vrtec smo okrasili z lučkami in novoletno dekoracijo. V igralnici smo imeli smrečico okoli katere smo se vsakodnevno zbirali, poslušali zgodbe, rajali in prepevali. Obedovali smo v delno zatemnjeni igralnici ob soju lučk.  Izdelali smo si tudi šotor in ga opremili z blazino in lučkami. Vanj smo se večkrat umaknili, ko smo si želeli miru.

Vsak teden nas je obiskal novi škrat. Škrat po imenu Lučko nas je povabil v gozd, kjer smo našli njegovo hišico. Z njim smo v gozdu prepevali, se lovili in ga iskali, saj se nam je navihano skrival. Škrat Kuzma nam je razkril skrivnost in nas naučil kuhati božični čaj, takšnega kot ga pijejo dobri možje. In ne boste verjeli, da nas je eden tudi obiskal. Nismo ga videli, smo ga pa slišali, kako je ropotal po hodniku in nam tam pustil škatlo presenečenja. Ponoči pa je očitno tudi hodil po vrtcu, saj nam je pustil na smrečici čokoladne okraske. Mmmm, kako so bili slastni.

V vrtcu smo izdelali lampijončke, s katerimi smo odšli skupaj s starši na nočni pohod do Glavnega trga, kjer smo si ogledali nastop Cicibenda. Za naše družine so ustvarili tudi novoletne voščilnice.

December je bil vremensko zelo ugoden, zato smo prav vsak dan bivali na prostem (obisk gozda, sprehodi, gibalne igre pred hišo, vožnja s poganjalci, rajalni plesi, igre z žogo…).

Zadnji mesec v letu je minil kot bi švignil, sedaj pa pogumno zakorakajmo v novo leto upajoč, da bo še boljše kot letošnje.

K.G.


Za pregled slik se morate prijaviti.