• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

POLŽI IN TRAKTORJI

29.01.2024

LABOD

Del meseca januarja smo posvetili traktorjem in traktorskim priključkom saj so predvsem dečki naše skupine navdušeni nad kmetijsko mehanizacijo. Celo deklice so se malo »nalezle« njihovega navdušenja a so igro s traktorji z veseljem zamenjale z bolj umirjenimi dejavnostmi. Tudi zima je v tem času za kratek čas obiskala naše kraje in pošiljko snega smo seveda dobro izkoristili. Sedaj zopet uživamo v pomladnem vremenu in spoznavamo prometne predpise; deset let se bo hitro obrnilo in prometne predpise seveda pozna vsak pravi traktorist.

 

Preberi več

Zima zima bela- medvedki

26.01.2024

Labod

Otroci so komaj čakali sneg, a ga žal ni bilo od nikoder. Opazovali so ptičke in ptičje hišice, v katere so vsak dan natrosili semena in tako skrbeli, da ptički niso bili lačni. 

Otroci so tudi likovno ustvarjali in sestavili v celoto iz odpadnega materiala ptičjo hišico in odtisnili roko, da je nastal ptič kos. 

Nekega dne pa nas je končno razveselil sneeeg. Iz snega so otroci izdelali snežaka, prav tako pa so ga tudi iz papirja sestavili v celoto, saj snežaki krasijo tudi našo garderobo. Mlajši otroci pa so spoznavali sneg v igralnici. 

Ker je še vedno zima in polno bacilov nas je obiskala medicinska sestra iz zdravstvene preventive in nas naučila pravilnega umivanja rok. 

Preberi več

Ježi na snegu

19.01.2024

Labod

Letošnja zima je prava zaspanka.  Ježi smo jo neučakano čakali, da nam pošlje pošiljko snega. Kar spi in spi, pa je že pol januarja mimo. Mi smo kljub temu pridno vadili zavezovanje vezalk, zapenjanje čevljev in tekaških smučk. Ko snega ni bilo, smo kar na tepihu v igralnici vadili drsalni korak in prestopanje. 

Danes zjutraj pa se je zaspanka končno zbudila in nam natrosila snega. Brž smo se obuli in napravili prve korake na snegu. Uuuu, kako drsi. Po snegu gre bistveno hitreje. Da smo lažje počakali, da pridemo na vrsto, smo si čas krajšali z dričanjem po snegu in valjanju po snegu. Komaj čakamo, da gremo znova na sneg.

B.R.

Preberi več

Praznični december- medvedki

03.01.2024

Labod

December je mesec praznovanja in veselja ob pričakovanju praznikov. Prvi teden smo iz slanega testa izdelali okraske za na smrečico in spekli slastne piškote za Labodkov bazar. Garderobo smo okrasili z izdelki- otroci so tiskali bunkice in izdelali smrečice iz kartona in cofkov, na karton so narisali snežinke.

Otroci so posadili božično žito, ki so ga odnesli domov. Za svoje starše so izdelali novoletne voščilnice.

Mesec smo zaključili s pohodom z lučkami, ki so jih otroci izdelali v vrtcu.

Preberi več

Ježkova praznična čajanka

01.01.2024

Labod

December je bil praznično obarvan. Otroci skupine Ježi smo spoznavali praznične običaje kot so krašenje smrečice, sajenje božičnega žita, ki so ga darovali z željami po blagostanju v prihajajočem letu, naredili voščilnice, s katerimi smo voščili tudi tistim, ki so predaleč, da bi jim voščili osebno. Kot pravi koledniki smo se naučili številne praznične pesmi, jih zapeli staršem na pohodu z lučkami, prijateljem v vrtcu, poleg tega pa smo nastopili tudi na Glavnem trgu. Veseli december smo zaključili s praznično čajanko.

Spekli smo si janeževe kolačke, izdelali slavnostne pogrinjke, skuhali čaj in se posedli za praznično okrašeno mizo. Nato pa smo ob prijetni glasbi in soju lučk kramljali, peli in plesali. Pod smrečico smo našli  presenečenje. Sprva smo ugibali, kaj se skriva v darilu, nato pa smo darilo družno odprli. In bili smo čisto navdušeni.

Preberi več

Veseli december v skupini Pikapolonice

22.12.2023

Labod

V naši skupini smo poskrbeli za to, da je postal naš december res čaroben. Z našimi izdelki smo okrasili naš hodnik ter igralnico; izdelovali voščilnice, peli pesmi in poslušali zgodbe in igrali igre na temo. Večkrat smo se s skupino Zajci in Žogice zbrali ob zlati skrinji, v kateri so nas čakala različna presenečenja. 7 naših otrok se je spremenilo v palčke in prineslo zlato skrinjo s tremi mucami, ki so imele za otroke vedno nove izzive.

Alenka nam je v lesenem namiznem gledališču npr. prebrala  zgodbo o Hanini božični želji. Hana si je za božič želela, da bi lahko hodila kot drugi otroci, saj je v invalidskem vozičku. Otroci so izvedeli ali se ji je želja uresničila in nato ob plavajočih svečkah želja prižigali tudi vsak svojo posebno željo, za nekaj, kar se ne da kupiti z denarjem. Nekateri so si zaželeli sneg, drugi veselje in zdravje.

Preberi več

Dogajanje v skupini Piščančki

21.12.2023

Labod

V skupini Piščančki smo v mesecu decembru veliko ustvarjali, telovadili, rajali in se zabavali. 

Preberi več

Veseli december v skupini Miške

20.12.2023

Labod

December v vrtcu je vedno poln radosti in ustvarjanja. Tudi v skupini Miške smo si pričarali pravo praznično vzdušje. Pekli smo piškote, izdelovali voščilnice, ob lučkah prisluhnili zimskim pravljicam, rajali ob zabavni glasbi in izdelali vsak svojega škratka s katerim smo okrasili novoletno jelko.

Preberi več

Prednovoletno srečanje skupine Zajci

15.12.2023

Labod

Po vrtcu je zadišalo po slastnih palačinkah, zunaj se je dan prevesil v noč in tokrat je bil za otroke iz skupine Zajci prav poseben dan. Vstopili so slavnostno oblečeni, s posebnimi pričakovanji...igralnica se je spremenila v plesišče osvetljeno le z lampinjoni, ki so jih sami izdelali. Zaplesali smo, se veselili, da smo skupaj in kar naenkrat je nekdo zaslišal, da nekdo ropota...a so to morda škratje? A so oni tisti, ki obiščejo vrtec ponoči, ko ni nikogar? Eden izmed otrok je rekel, da je videl eno rdečo kapico...Kaj pa zdaj? Potiho smo odprli vrata igralnice in zagledali zlate zvezdice, ki so vodile po hodniku vse do vrat telovadnice. Kaj pa je za temi vrati? Zbrali smo pogum in pokukali, ali je kje kakšen škrat, ki dela vragolije? Pa smo se zmotili- v telovadnici nas je pričakalo praznično svetlobno presenečenje, zraven pa posebno pismo, kjer smo izvedeli, da smo prejeli tudi darila, ker se trudimo postati prijazni, samostojni in spoštljivi otroci. Ker smo prejeli v dar tudi knjigo o rokavički, smo zbrano prisluhnili vsebini in se nato vrnili nazaj v igralnico, kjer so nas čakale palačinke. Skupaj smo nazdravili in si zaželeli, da se vse leto imamo lepo. Kar naenkrat je minil čas in polni novih doživetij so se otroci vrnili v starševski objem. 

A.J.

Preberi več

Priprava na praznike v skupini račke

14.12.2023

Labod

Prazniki bi lahko bili čisto navadni dnevi, če se na njih ne bi
pripravljali, se o njih pogovarjali, se jih veselili, jih težko čakali...
Tudi mi se pripravljamo na praznike - mleli smo orehe, da smo spekli orehove
kroglice, barvali stiroporne kroglice in z njimi okrasili praznično smreko
na hodniku. Okrasili smo tudi smrečico v igralnici in ob dnevu, ko najbolj
kali, smo posejali božično žito. Njegovo zelenje nam bo med prazniki krasilo
naša domovanja.

Diana

Preberi več