• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Zaključek šolskega leta

21.06.2018

Tudi na Otroškem oddelku smo imeli zaključek šolskega leta. S prijetnimi ritmi smo pozdravili počitnice in poletje. Otroci iz Glasbene šole Marjana Kozine so nam popestrili dopoldne. Vokalna skupina Mezzo nam je podarila komplet Orffovih instrumentov. Ob koncu smo se ohladili s sladoledom. 

Preberi več

Poletno likovno ustvarjanje

10.06.2018

Iz paprija smo izdelali natikače in sandale ter okrasili hodnik Otroškega oddelka ter ambulanto. 

Preberi več

Zaključek s "Pikapolonicami"

01.06.2018

Prostovoljke Zdravstvene šole Novo mesto so za zaključek šolskega leta pripravile delavnico priprave sadne kupe. V teh vročih dneh je prijala osvežitev in tudi otroci v bolniških posteljah so se posladkali.

Preberi več

Peka pice

19.04.2018

Na oddelku je zadišalo po pici...

Preberi več

PROJEKT (RECI (kliram) - NARAVI DA)

04.04.2018

Zemlja je naš dom, ki ga vsak dan polnimo z odpadki in tako izgubljamo prostor za naša življenja, igrišča, parke … in za živali ter rastline. Dobra novica pa je: » Da lahko mi storimo veliko«.

Sodelujemo v projektu, ki ga izvaja Komunala Novo mesto v sodelovanju z Majo Kokol. Slednja nas je obiskala s hrčkom in skupaj z otroki smo ločevali odpadke. 

Preberi več

Velika noč

26.03.2018

V času prev veliko nočjo so potekala pestre delavnice. Otroci so razvrščali, barvali pirhe in pripravili velikonočna gnezdeca iz koruznih kosmičev in čokolade. 

Preberi več

Delavnici ob materinskem dnevu

22.03.2018

Mama zmeraj pomisli dvakrat, enkrat zase in enkrat za svojega otroka.

 

Ob prihajajočem materinskem dnevu nas je obiskala vzgojiteljica Meta in skupaj z otroki pripravila pekovsko delavnico. Izdelali smo okusne rogljičke. Kasneje so nas obiskale še prostovoljke. Ustvarili smo voščilnice za mame in druge družinske člane.

Preberi več

Pekovska delavnica ob dnevu žena

08.03.2018

Za 8. marec smo ob dnevu vseh žena pripravili maslene rogljičke in pogostili vse na oddelku.

Preberi več

Delavnica s prostovoljkami Pikapolonice

16.02.2018

Prostovoljke so nam pripravile ustvarjalno delavnico, ki že diši po pomladi. Ob tem smo izkoristili čas tudi za pogovor o letnih časih.

Preberi več

Hrust, hrust, prihaja pust

12.02.2018

Vsi otroci na našem oddelku bi tega pustnega dne rajali raje kje drugje kot pa v bolnišnici. Vendar smo kljub boleznim prisluhnili pustni glasbi, ustvarjali in se posladkali s svežimi flancati.

Preberi več