• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Februar v skupini Muce

25.03.2023

Bibe

Najbolj veseli dogodek v mesecu februarju so bile seveda maškare. Otroci so ponosno predstavili svoje maske in veselo rajali tudi z otroki sosednje skupine. 

Med ostalim smo ustvarjali  ptičje hišice, pustna očala ter tiskali. Še posebej zanimiva je bila igra s sončničnimi semeni, kjer so otroci semena presipavali, polnili posode... Skratka, pri dejavnosti so bili zelo vstrajni.

S. F.

Preberi več

Pri nas pa hiško zidamo... - skupina Medvedki

21.03.2023

Pri nas pa hiško zidamo, zidamo, zidamo in radi se igramo od jutra do večera...

Gradili smo hiško iz veeelikih kock, se skrivali in kukali skozi okno. Raziskovali smo z žogicami in barvo s katerimi smo ustvarili sledi, ki so nas pripeljale do pravih umetniških izdelkov. Spoznali smo tudi, da njihovo kotaljenje ne pozna meja, saj nas vedno znova navdušiti zna, da naša igra in raziskovanje je brez meja ;).

Preberi več

Pustno rajanje v skupini Miške

27.02.2023

Bibe

Na pustni torek so v vrtec prišle vesele maškare. V okrašenih igralnicah in hodnikih smo plesali in peli in s tem odganjali zimo in klicali pomlad. Na koncu pa smo se posladkali z slastnimi krofi.

Preberi več

Fiju, fiju maškare gredo- skupina Medvedki

24.02.2023

Bibe

Da bi otroci doživeli in spoznali praznik pust v vsej svoji veličini in radosti, sva zanje priredile minicirkuško predstavo in jih povabili k sodelovanju, plesu in rajanju. Kmalu za tem so se nam pridružili še drugi otroci iz sosednjih igralnic in pustno rajanje se je raztezalo po celem vrtcu. To pa je odgnalo zimo, saj smo se lahko že popoldan igrali na terasi, kjer nas je božal sonček po ličkih. Ptički pa so nam žvrgoleli, da pomlad prihaja... že za ovinkom;)

Preberi več

Knjiga me zanima - skupina Medvedki

16.02.2023

Bibe

Kulturni dan, ki je prihajal smo pri nas obeležili s spoznavanjem rokovanja s slikanicami in različnimi knjigami za najmlajše. Uživali smo v raziskovanju in poslušanju kratkih zgodbic, pesmic in deklamacij. Da bi vse to bilo bolj doživeto, pristno in s praznično noto kulture, smo pripravili velik knjižni kotiček.  Prebirali in ogledovali smo slikanico z izvleko, zvočnico, leseno knjigo, knjigo z zavihki, premiki in luknjicami, kartonko in zgibanko - Leporelo. Slednja nam je bila zelo všeč, zato smo sklenili, da si ustvarimo svoj Leporelo. Te smo izdelale vzgojiteljice za otroke in za naju. Tako smo jih lahko vsi barvali na mizi, na tleh, jih nosili, drug drugega opazovali pri ustvarjanju, se posnemali, spodbujali in si pomagali ter delili izkušnje, nasvete in barvice med seboj.

Potem pa smo kulturno vse to in še več "pospravili" za seboj ;)

 

 

 

Preberi več

Skupina Muce v mesecu januarju

13.02.2023

Bibe

V januarju smo v skupini dobili prav poseben obisk. Obiskala nas je muca Copatarica in nam s svojo igrivostjo in modrostjo popestrila dopoldneve. Prebrala nam je pravljico, katero smo večkrat obnovili ob ilustracijah, ki smo jih pritrdili na steno. Z nami se je  igrala različne igre, med katerimi smo iskali skriti copat, copate urejali po parih, šivali copat, s copati čarali... 

Narava nam je podarila  veliko snega, ki smo ga izkoristili za gibalne dejavnosti na prostem, prinesli pa smo ga tudi v igralnico.  S kapalko smo  nanj nanašali tempera barvo in opazovali, kako se je le ta v snegu počasi širila. Sneg smo s čopiči obarvali tudi z blatom, katerega smo tudi uporabili za slikanje na papir s smrekovo vejico. 

Nismo pa pozabili na kulinarične podvige v naši skupini in si skuhali puding, ga obogatili s sladko smetano in z užitkom pojedli. 

S semeni sončnic pa smo poskrbeli tudi za ptice.

S.F.

 

 

Preberi več

Januarsko ustvarjanje- skupina Medvedki

13.02.2023

Bibe

Juhu sneg je tu. Mesec janur je zaznamovalo obilo snega, ki je pobelil naše igrišče in vse okoli nas.  Morali smo ga spoznati in se z njim poigrati! Sneg smo najprej tipali, ga poskušali oblikovati, vanj zapikovali vejice in storžke. Iz kotička smo si sposodili še žličke, lončke in posodice in se podali k ustvarjanju in igri. Pri tem smo spoznali, da je sneg mrzel, da se lahko zdrobi na majhne delčke in celo stopi.

Pri spoznavanju in ustvarjanju s tempra barvami in čopiči ob poslušanju klasične glasbe, pa so izpod naših majhnih rok nastajala prava umetniška dela.

Preberi več

Igramo se in raziskujemo...Skupina Medvedki

06.02.2023

Bibe

Nekaj utrinkov iz uvajalnega obdobja, ko smo spoznavali drug drugega, se crkljali, praznovali in raziskovali igralnico ter prostore vrtca. Ugotovili smo kaj vse imamo v vrtcu in kako lepo nam je skupaj.

 

Preberi več

Igra z naravnim materialom- Skupina Medvedki

06.02.2023

Bibe

Še preden je pri nas zapadal sneg smo se na terasi igrali z naravnim materialom prinešenim  iz gozda.  Z velikim zanimanjem smo brskali v škatle, vreče, se igrali s storži, hlodki, paličicami, kamni, lubjem, iglicami, vejicami, listki, katere smo tipali, božali, nosili, kotalili itd.. Spoznavali in raziskovali smo drobni delček gozdnega sveta... Tisti pravi gozd pa čaka na nas, da ga obiščemo s koraki poguma in navdiha.

Preberi več

PTICE POZIMI - skupina Pikapolonice

30.01.2023

Bibe

Spoznali smo različne ptice, opazovali, kako se gibljejo in kako se oglašajo. Prebrali smo slikanici "Sovica Oka" in "Nina na snegu". Ugotovili smo, da tudi ptičke pozimi zebe ter da so lačni, zato jih vsakodnevno nahranimo na naši terasi. Tipali smo perje ter tudi likovno ustvarili ptičke.

Preberi več