• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Muca copatarica-skupina Miške

19.02.2024

Bibe

Z otroci smo prisluhnili pravljici Muca copatarica, si ogledovali slikanico in po pravljici smo tudi poustvarjali. Izdelali smo copatke in skozi igro smo se urili v sezuvanju in obuvanju copat. Igrali smo se tudi socialno igro; poišči prijatelju copate. Na sprehodu po okolici vrtca smo opazovali različne živali, predvsem muce in iskali mucin dom.

B.P.

Preberi več

Pustno rajanje-skupini Miške in Muce

19.02.2024

Bibe

Juhuu, pust je tu!

Pripravili smo si čudovito pustno zabavo v maskah,rajali, se vrteli, skakali in glasno peli. Kot se za maškare spodobi, smo se pri kosilu posladkali še s slastnimi krofi.

Mi smo prepričani, da smo uspešno odgnali zimo in prilkicali pomlad.

B.P.

Preberi več

Prvi sneg-skupina Miške

21.01.2024

Bibe

Končno smo dočakali letošnji prvi sneg. Zimska idila nam je omogočila številne izzive na snegu, ki smo jih z veseljem izkoristili. Opazovali smo svoje sledi, se kepali in lovili snežinke.

B.P.

Preberi več

Veseli december v skupini Miške

15.01.2024

Bibe

Mesec december je bil praznično obarvan. Okrasili smo igralnico, hodnike, smrečico, poslušali različne zgodbe , si ogledali lutkovni predstavi v izvedbi strokovnih delavcev, rajali ob praznični glasbi ter izdelovali lampinjone, ki smo jih uporabili na večernem pohodu s starši po Glavnem trgu.

B.P.

Preberi več

Predpraznično vzdušje v skupini Muce

05.01.2024

Bibe

Meseca decembra smo se v celoti posvetili predprazničnemu vzdušju. Okrasili smo igralnico, poslušali različne zgodbe  in si ogledali lutkovni predstavi v izvedbi strokovnih delavcev ter  izdelovali okraske iz slanega testa. Najbolj pa nam je bilo lepo, ko je v igralnici zadišalo po čaju in vroči čokoladi, ki nam je še posebej teknila. Nismo pa pozabili tudi na zdrav življenski slog, saj smo igralnico spremenili v telovadnico in preganjali odvečne kalorije.

Vse dobro v letu 2024.

S. F.

 

 

Preberi več

Praznični december pri polžih

30.12.2023

Bibe

December je praznični mesec zato smo skupaj okrasili smrečico, izdelali različne okraske in si z njimi polepšali ter okrasili našo igralnico in hodnik. Veliko časa smo namenili tudi plesu, glasbi in petju ter spoznavanju malih ritmičnih inštrumentov. Otroci so z navdušenjem poprijeli za inštrumente in z njimi poizkušali ustvariti zvok. Mesec smo zaključili s sejanjem božičnega žita in opazovanjem njegove rasti.

(M.O.M.)

Preberi več

Polžki radi raziskujemo

30.12.2023

Bibe

Zunaj je postalo hladno zato smo malo več časa preživeli v prostorih vrtca. Skupaj z otroci smo odšli na hodnik ter spoznali, da je hodnik lahko tudi zabaven in ni namenjen samo prihodu v vrtec in odhodu domov. Otroci so prepoznavali svoje omarice, raziskovali skrite kotičke, se vozili s poganjalci, prevažali vozičke in igrali z žogami. Tudi našo igralnico smo večkrat spremenili v pravi poligon in si krepili ravnotežje in spretnost s hojo po čutni poti.

(M.O.M.)

Preberi več

LUČKE IN OKRASKI - skupina Pikapolonice

29.12.2023

Komaj smo dočakali december, mesec radosti in veselja. Veliko je bilo plesa ob praznični glasbi, petja, gibali smo z različnimi rekviziti, bivali v naravi, posebno veselje pa so nam pričarale lučke in okraski. 

Okrasili smo smrečico, postavili lučke v igralnici, opazovali svetlobno kocko, spoznali smo zgodbico "zvezdica za očka", slikali zvezdice, pripravili smo si prav poseben praznični zajtrk ob lučkah, izdelali lampione in voščilnice. 

To veselje in radost smo delili tudi s starši, ko smo se sprehodili z lampioni po starem mestnem jedru in si ogledali mestne lučke.

Mesec december smo zaključili ob zgodbici "Medenjaček" in peko medenjakov. 

 

Napisala: Nataša A.

Preberi več

MEDVEDKOVA DEŽELA - Skupina Pikapolonice

26.11.2023

Bibe

Spoznali smo različne gozdne živali (jež, veverica, medved, zajček, lisica...). Otrokom je najbolj všeč medved, zato smo si ustvarili "medvedkovo deželo". Plesali smo medvedkov ples po pesmici Pleši medo, gledali posnetke, kako se medved pripravlja na zimsko spanje, ritmično izvedli medvedkovo (počasno) gibanje z bobnom po deklamaciji "Medo stopa" ter se skrivali v medvedkov brlog. 

Zapisala: Nataša A.

Preberi več

Tradicionalni slovenski zajtrk-skupina Miške

23.11.2023

Bibe

Tudi letos je potekal Tradicionalni slovenski zajtrk pod sloganom Kruh za zajtrk-super dan! Ta dan smo imeli za zajtrk bio maslo, domač kruh, bio jabolka, bio mleko im med lokalnih čebelarjev.

B.P.

Preberi več