• Telefon : (07) 37-18-311
  • E-mail : vrtec@ciciban-nm.si
  • Naslov : Ragovska ulica 18, 8000 Novo mesto

Maškare

15.02.2024

KEKEC

V vrtcu Kekec so se zbrale maškare vseh treh skupin in se predstavile na modni pisti.

Potem so rajale, pele in plesale, da bi odgnale zimo...

Preberi več

Gibamo se in skrbimo za zdravje-skupina Sovice

31.01.2024

Kekec

V prvih dneh meseca smo odkrivali in spoznavali, kako lahko sami skrbimo za zdravje in dobro počutje. Poleg zdrave prehrane je pomembno tudi gibanje in ravno tega imamo najraje. Sneg je poskrbel, da smo pridobili nove izkušnje tako na gibalnem kot tudi na senzornem področju. Na snežni petek smo se po snegu valjali in kotalili, med sprehodom pa uspeli narediti mini snežaka. Za malico  smo si pripravili sadno solato in jo z veseljem snedli. Obiskali smo tudi Dolenjski muzej, kjer smo si ogledali razstavo in se udeležili delavnice, kjer so otroci ustvarjali iz gline in narisali škrata.

 

Preberi več

Ustvarjalnost in ostale aktivnosti v predprazničnem času

07.01.2024

Kekec

Mesec december je čas, ko si tudi v vrtcu polepšamo vzdušje z različnimi aktivnostmi. Vsakodnevno poskrbimo, da potekajo obroki ob prijetnem vzdušju ob svečkah in praznični glasbi, veliko časa namenimo ustvarjanju in okraševnaju, ne pozabimo pa niti na ples, petje in druženje z ostalimi otroki.

Tako nam je uspelo okrasiti našo igralnico in hodnike, speči piškote za čajanko s straši, prebrati veliko zgodb z praznično vsebino ob smrečici, se pogovarjati o voščilih ter celo obiskati pošto in ugotoviti na kakšne načine lahko pošta potuje.

V telovadnici pa nas je nekega dne, tik pred prazniki, pričakalo presenečenje do katerega so nas vodile zvezdice in snežinke. Še dobro, da smo našli skrito pismo, ki nam je razkrilo čemu se je znašlo pred nami leseno gledališče in kaj je naša naloga. Nekdo je za nas pustil paket z pentljo in nas povabil k poslušanju zgodbe. Ugotovili smo, da imamo različne želje in najpomembneje je, da se imamo radi in smo prijazni drug z drugim. Presenečenja imamo radi in tako smo se zelo razveselili darilc, ki so se skrivala v paketu.

Ob razmišljanju kaj si želimo v novem letu pa so otroci med drugim omenili, da si želijo snega. Kdo ve, morda pa se želja kmalu uresniči...

Preberi več

Čarobni december

26.12.2023

KEKEC

Mesec december je v vrtcu še posebej čaroben.

V skupini Veverice smo najprej začeli izdelovati okraske. Da bi bilo še bolj čarobno, smo igralnico okrasili še z lučkami in smrečico, ki smo jo izdelali iz naravnega materiala. Poslušali smo skrivnostne pravljice in peli praznične pesmi, izdelovali novoletne voščilnice, pekli slastne piškote za čajanko s starši, sejali božično žito...

Otroci so prisluhnili in se zabavali ob škratovih dogodivščinah, jih iskali po vrtcu in se veselili darila.

I.B.

Preberi več

Teden otroka v enoti Kekec

22.10.2023

Kekec

V Tednu otroka smo sledili sloganu "Zakaji in zatoji radovednosti".V našo radovednost smo povabili tudi starše, ki so si lahko pogledali vprašanje svojega otroka na panoju in skupaj z njim poiskali odgovor katerega so potem predstavili ostalim otrokom v vrtcu.

Otroci so že po svoji naravi zvedavi in radovedni, zato s svojim zanimanjem , preizkušanjem in spraševanjem vedno pridejo do novih spoznanj in tudi v tem tednu je bilo tako. Vzgojiteljice smo za otroke pripravile "Dan poskusov", kjer so otroci skozi dopoldan prehajali med delavnicami na igrišču in dvorišču ter odkrivali kaj plava in kaj potone, spoznali so kako nastanejo milni mehurčki, izvedli smo poskus "Ognjemet v kozarcu" in ugotavljali lastnosti olja, vode in barve ter preizkušali kako se obnašata poper in milo ,...

Vzgojiteljice smo za otroke pripravile tudi gledališko predstavo z naslovom "Kdo je ukradel listje?" in tako razveselile radovedne otroške  oči.

Za nami je teden z pestrimi dejavnostmi, radovednost pa nas bo prav gotovo spremljala še naprej na vsakem koraku...

 

Preberi več

Dogajanje v Sovicah

01.10.2023

Kekec

Mesec september nam je prinesl nova poznanstva ter okrepil stara. Otroci so se med seboj že dobro spoznali ter se vključevali v različne aktivnosti tudi zunaj vrtca. Tako  smo obiskali Miniolimpijado v Portovalu, Dan brez avtomobila na Glavnem trgu, Noč ima svojo moč v knjižnici ter prehodili kar nekaj poti po mestnem jedru. Novi izzivi nas bogatijo z potrpežljivostjo, iznajdljivostjo in pridobivanjem novega znanja na različnih področjih. Ker so otroci radi v gibanju jim to vsakodnevno omogočimo, pri tem pa nam pomagajo pelerine s katerimi se ne ustrašimo niti dežnih kapelj.

Se že veselimo jesenskega direndaja, ki je že potrkal na vrata...

A.G.

Preberi več

Prvi mesec pri Planikah

27.09.2023

Kekec

Mesec september smo namenili spoznavanju, navezovanju novih prijateljstev, raziskovanju igralnice in okolice vrtca, ter predvsem ustvarjanju pozitivne klime v naši skupini. Odpravili smo se v gozd in izkoristili naravne materiale za igro, preživeli športno obarvano dopoldne na Portovalu, imeli slikarsko delavnico, si ogledali jesensko predstavo, ki smo jo pripravile vzgojiteljice in še in še,... 

Preberi več

V skupini Veverice

24.09.2023

Kekec

Prav pogumno smo zakorakali v novo šolsko leto, novim izzivom naproti.

Joga za malčke je posebej priljubljena vadba pri otrocih, saj le-ti uživajo, medtem, ko se spremenijo v muce, kužke, metulje,...

Sledi še nekaj septembrskih utrinkov z bivanja na prostem. 

Preberi več

V skupini Sove pobiramo pridelek iz naše grede

22.06.2023

Kekec

Otrokom se trudimo privzgajati pozitiven in trajnostno naravnan odnos do okolja. Otroci imajo možnost spoznavati kako iz določenega semena, gomolja ali sadike zraste zelenjava, kako skrbimo za rastoče rastline in na kakšne načine vse lahko omenjen pridelek pripravimo.

V mesecu aprilu so otroci pripravili visoko gredo za sajenje in zasadili različno zelenjavo (krompir, grah, paradižnik, por, čebulo). Ker je bilo veliko dežja, z zalivanjem ravno nismo imeli veliko dela. Vrtnine so postajale vsak dan večje in ravno na prvi poletni dan smo z otroki ob opazovanju grede opazili, da so naše vrtnine zelo zrasle in je napočil čas, da pogledamo kaj se dogaja s krompirjem pod zemljo. Otroci so poprijeli za lopatke in izkopali krompir, katerega smo skuhali in ga okušali. V strokih graha smo našli "zelene žogice", kot so jim rekli nekateri in jih z veseljem pohrustali kar pri kosilu. Ugotovili smo, da so zelo sladke:)

Z veseljem čakamo še na nove pridelke:).

Preberi več

S športom v nov dan

06.06.2023

Kekec

V okviru projekta Turizem in vrtec sta starejši dve skupini otrok sledili slognu "S športom v nov dan". Namen je bil otroke seznaniti z nekaterimi športi, ki so značilni za lokalno okolje. Povezali smo se s starši otrok in rokometnim in nogometnim klubom Krka. Oba kluba sta za otroke pripravila izjemno prilagojeno urico spoznavanja športne discipline. Otroci so ob tem spoznavali športne rekvizite in opremo, pravila igre določene športne discipline in razvijali svoje motorične spretnosti pri igri. Nogometni klub Krka je otrokom podaril tudi majice za kar smo jim zelo hvaležni.

 

Preberi več